Po odstopu na veleslalomu je na slalomu Jernej Slivnik zasedel 12. mesto. Foto: EPA
Po odstopu na veleslalomu je na slalomu Jernej Slivnik zasedel 12. mesto. Foto: EPA
Paraolimpijec Slivnik se je izkazal z 12. mestom

Zmagal je Hrvat Dino Sokolović pred Američanom Tylerjem Walkerjem in Francozom Fredericom Francoisom. Slivnik, ki je s tem končal nastope v Pjongčangu, je bil po prvi vožnji med 33 sedečimi smučarji enajsti, tudi drugo pa je odpeljal dobro in se veselil najvišje slovenske uvrstitve na zimskih paraolimpijskih igrah v zgodovini. Do zdaj je bil najboljši dosežek v rokah Sreča Kosa – 15. mesto v slalomu leta 1998 v Naganu.

Povzetek nastopa Jerneja Slivnika si boste lahko ogledali v informativnih oddajah TV Slovenija, obe vožnji in razplet paraolimpijskega slaloma pa v povzetku dneva, ki bo na TV SLO 2 ob 22.10.

Čeprav je šele 17-letni tekmovalec imel pred nastopom nekaj zdravstvenih težav in je čutil posledice pritiska ter treme pred velikim tekmovanjem, se je vseeno zbral in dobro opravil svojo nalogo. V sredo je edini slovenski aktivni udeleženec paraolimpijskih iger v Južni Koreji prestal tekmovalni krst. V uvodnem veleslalomu je ostal brez uvrstitve, potem ko je odstopil v prvi vožnji.

"Danes je bilo super, čeprav zjutraj nisem imel tako dobrega občutka, nisem bil pri moči. Potem sem se nekako le zbudil, potegnil to iz sebe in sem zelo vesel. Bil sem zelo na trnih, komaj sem čakal drugo vožnjo in ko sem prišel v cilj, mi je zelo odleglo. V prvi vožnji sem naredil eno majhno napako, potem je lepo steklo. V drugi vožnji pa sem imel malo ročne zavore in čutil pomanjkanje moči po tem dolgem potovanju. Takšne uvrstitve nisem pričakoval, sem pa zelo vesel," je dejal Slivnik.

Paraolimpijec Slivnik se je izkazal z 12. mestom