Foto: Neurje.si/PGD Mengeš
Foto: Neurje.si/PGD Mengeš

"Fundacija Luke Dončića je pretresena zaradi katastrofalnih poplav, ki še naprej pustošijo po slovenskih krajih, uničujejo domove in zahtevajo življenja. V stiku smo z lokalnimi oblastmi z namenom, da podpremo njihova prizadevanja za pomoč, glede na razmere pa se bomo še naprej odzivali na njihove potrebe. Iskreno se zahvaljujemo vsem gasilcem in prvim posredovalcem na terenu, ki tvegajo svoja življenja, da bi pomagali najbolj prizadetim. Vsi prebivalci Slovenije, ki so v poplavah izgubili domove in življenja, so v naših mislih in srcih," je fundacija zapisala na Instagramu.

Luka Dončić se trenutno v Ljubljani pripravlja s slovensko reprezentanco za nastop na svetovnem prvenstvu. Njegova fundacija je v preteklosti pomagala že številnim ustanovam v Sloveniji, zlasti za otroke, slovenski zvezdnik pa je maja letos ponudil pomoč tudi ob hudi tragediji v Beogradu.

Pomagal tudi Matej Mohorič
Pomoč prizadetim v poplavah je v petek ponudil slovenski kolesarski as Matej Mohorič, ki je namenil vso nagrado po zmagi na Dirki po Poljski za odpravo posledic poplav.

Bobinac: Javite se vsi, ki potrebujete pomoč
Oglasil se je tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac, ki je po najhujši naravni ujmi v zgodovini države zapisal: "Dragi člani olimpijske športne družine, ob težkih trenutkih zadnjih dni, ko so nas prizadele katastrofalne poplave, nas veže še posebna skrb. Skrb za vse, ki so utrpeli veliko škodo in jim je onemogočeno normalno življenje ter tudi skrb za vse, ki nesebično nudijo pomoč prizadetim. Trenutna situacija zahteva hitro ukrepanje, enotnost in medsebojno pomoč. Odzvale so se že nekatere športne organizacije in lastniki športne infrastrukture, ki v okviru svojih zmožnosti nudijo različne oblike pomoči. Vsi, ki ste ob katastrofalnih dogodkih potrebni pomoči, nam to sporočite. Poskušali bomo pomagati po najboljših močeh."

Številni vrhunski slovenski športniki v mislih z žrtvami poplav
Sorodna novica Mohorič bo denarno nagrado namenil za pomoč prizadetim v poplavah
Sorodna novica Tudi kajakaški center Tacen pod vodo, škoda bo ogromna