Lani je naslov državnih prvakov osvojila Cedevita Olimpija. Foto: www.alesfevzer.com
Lani je naslov državnih prvakov osvojila Cedevita Olimpija. Foto: www.alesfevzer.com

Tekmovalna komisija Košarkarske zveze Slovenije je objavila sestavo in koledar članskih tekmovanj za sezono 2021/22, žreb parov pa bo predvidoma na začetku avgusta.

V 1. SKL bo sodelovalo 11 ekip: Cedevita Olimpija, Gorenjska gradbena družba Šenčur, Helios Suns, Hopsi Polzela, Krka, Nutrispoint Ilirija, Rogaška, Šentjur, Terme Olimia Podčetrtek, Triglav in Zlatorog Laško.

Kot so še poročili iz KZS-ja, lahko izvršni odbor zveze izjemoma dovoli klubu, da članska ekipa ne sodeluje v prvem delu tekmovanja, če ekipa sodeluje v dveh mednarodnih tekmovanjih, v katerih se v prvem delu ligaškega tekmovanja odigra najmanj deset krogov (Liga prvakov, Evroliga, Evropski pokal ali Liga ABA).

V 2. SKL pa bo 12 ekip (Branik, Brinox Medvode, Celje, Gorica, Litija, Ljubljana, LTH Castings, Mesarija Prunk Sežana, Portorož, Postojna, Slovan, Troti).

Devet ekip bo v novi sezoni sodelovalo v 1. SKL za ženske, v kateri se bo tekmovanje prav tako začelo 2. oktobra: Akson Ilirija, Cinkarna Celje, Domžale, Grosuplje, Ježica, Maribor, Pro-bit Konjice, Tosama Ledita in Triglav.