Košec je zadovoljen s pogoji treningov. Foto: RK Maribor Branik/Anamarija Valentina Dajnko
Košec je zadovoljen s pogoji treningov. Foto: RK Maribor Branik/Anamarija Valentina Dajnko

Vsi trije so kot posojeni igralci Celja za Branik igrali že v prejšnji sezoni in v štajerski prestolnici izkoristili priložnost za dokazovanje.

"Pri moji odločitvi je bilo ključnega pomena, da je klub dobro tehnično in strokovno podkovan in da dobro dela z mladimi igralci, kot sem sam. Cilji so, da se na sezono dobro pripravimo in jo odpremo kar najbolje ter na vsaki tekmi igramo na zmago. Upam, da se bomo skupaj borili in kot ekipa iz tedna v teden rasli," je od podaljšanju sodelovanja z vijoličastimi dejal Blagotinšek.

Rakita, ki je bil tudi med kandidati za najboljšega mladega igralca sezone v Ligi NLB, je povedal: "Še eno sezono ostajam v Mariboru, da si zagotovim ustrezno minutažo in ob tem prepotrebne izkušnje. Ob sebi bom imel dve vrhunski krili, od katerih se bom lahko še marsikaj naučil, to sta Simon Razgor in moj novi/stari trener Luka Žvižej. Lani sem odigral dobro sezono, vendar bi rad, da si letos postavimo višje cilje, to je boj za zlato sredino lestvice. Smo mlada ekipa in upam, da nam bo uspel korak naprej."

"Za podaljšanje sodelovanja sem se odločil, ker verjamem, da lahko prispevam k dobrim rezultatom kluba. Pogoji za treniranje so odlični, s soigralci se razumemo, prav tako pa bo novi trener v ekipo prinesel nov zagon in se že veselim začetka priprav na novo sezono. V novi sezoni pričakujem spet zanimivo in napeto dogajanje v Ligi NLB. Upam, da bomo tokrat lahko igrali pred gledalci in tako dobili tudi od navijačev dodatno podporo in motivacijo," pa pravi Košec.