Brazilci so zmagali desetič zapored. Foto: EPA
Brazilci so zmagali desetič zapored. Foto: EPA

Kolumbija je povedla že v deseti minuti, ko je z volejem zadel Luis Diaz po podaji Juana Cuadrada z desne strani. S tem so Kolumbijci prekinili niz šestih tekem Brazilcev brez prejetega gola.

Ti so imeli v prvem polčasu kar nekaj težav pri pripravljanju priložnosti, v drugem pa so dvakrat zagrozili prek Neymarja, ki je zadel tudi vratnico, v 78. minuti pa so izenačili, zadel je Roberto Firmino.

Kolumbijci pa so ostro protestirali, saj se je v akciji pred zadetkom žoga odbila od sodnika Nestorja Pitane, a je ta pustil prednost, namesto da bi prekinil akcijo.

Kolumbijce pa je dodatno razočaral še nov zadetek Brazilcev v deseti minuti sodniškega dodatka, tega je z glavo po Neymarjevi podaji iz kota v zadnji akciji tekme dosegel Casemiro za deseto zaporedno zmago svoje reprezentance.

V Goianii pa je po prvem polčasu vse kazalo na zmago Ekvadorja, saj je ta prvi polčas dobil z 2:0, potem ko sta zadela Renato Tapia (avtogol v 23. minuti) in Eduar Preciado (45.).

Peru, južnoameriški podprvak leta 2019, pa je osvojil točko z goloma v Italiji rojenega nekdanjega igralca Gorice Gianluce Lapadule v 49. in Andreja Carrilla v 54. minuti. Lapadula je bil podajalec pri tem zadetku.

COPA AMERICA 2021
BRAZILIJA, skupina B

4. krog:
BRAZILIJA - KOLUMBIJA 2:1 (0:1)
Firmino 78., Casemiro 100.; Diaz 10.

EKVADOR - PERU 2:2 (2:0)
Tapia 23./ag, Preciado 45.; Lapadula 49., Carrillo 54.

5. krog, nedelja ob 23.00:
BRAZILIJA - EKVADOR
VENEZUELA - PERU

Lestvica: Brazilija 9, Kolumbija in Peru po 4, Ekvador in Venezuela po 2 točki.

Najboljše štiri ekipe iz vsake skupine se bodo uvrstile v četrtfinale.