Đorđe Crnomarković (na sredini) je leta 2019 podpisal pogodbo z Lechom iz Poznanja. Foto: EPA
Đorđe Crnomarković (na sredini) je leta 2019 podpisal pogodbo z Lechom iz Poznanja. Foto: EPA

Član Olimpije je bil že pred petimi leti, a takrat ni zaigral na uradnih tekmah. Z zmaji je podpisal dveletno pogodbo. V klubu medtem ne komentirajo nenadnega razhoda z vratarjem Žigo Frelihom.

Crnomarković je iz Ljubljane odšel v klub Čukarički, za tem pa še v Javor Matis in Radnički Niš. Leta 2019 je odšel v prvo poljsko ligo k Lechu iz Poznanja. Iz tega kluba je bil posojen v Zaglebie Lubin, ki prav tako nastopa v najboljši poljski ligi. Letos poleti se je Crnomarkoviću posoja iztekla.

Vesel, da je spet v Ljubljani
"Občutki so zelo dobri. Govoril sem s predsednikom ter trenerjem in hitro smo se dogovorili. Zelo sem vesel, da sem spet v Ljubljani. Pustiti si želim dober vtis in soigralcem pomagati do novih lovorik. Olimpija je velik klub, zato moramo iti vsako tekmo na tri točke. Cilj je zagotovo osvojiti naslov prvaka,"
je za spletno stran Olimpije dejal Crnomarković.

Olimpijo čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij konferenčne lige v gosteh pri Birkirkari, domače prvenstvo pa je začela z remijem 1:1 v Radomljah. V prejšnjih dneh je prekinila pogodbo z vratarjem Frelihom, po podatkih Transfermarkta pa tudi z Radivojem Bosićem in Mihailom Perovićem, vsi trije so bili pred tem v disciplinskem postopku. "Vzrokov za razhod z Žigo Frelihom ne bomo komentirali," so glede razhoda z v prejšnji sezoni prvim vratarjem kluba odgovorili pri Olimpiji.

Resne obtožbe glede nekaterih igralcev
Razhodi s tremi igralci sledijo sporočilu za javnost iz kluba 21. julija. V njem so zapisali, da so se v medijih začele pojavljati resne obtožbe v povezavi z nekaterimi igralci, ki so sodelovali na pripravah na Bledu. "Jasno želimo izpostaviti, da Olimpija tovrstna očitana dejanja strogo obsoja in ima do njih ničelno toleranco, v kolikor bi bila dokazana kot resnična."

Obrazložitev suspenzov
"V NK Olimpija Ljubljana sporočamo, da so nekateri nogometaši Olimpije kršili klubski disciplinski pravilnik, za kar so bili v skladu z disciplinskim pravilnikom ter s pogodbenimi obveznostmi kaznovani, natančneje suspendirani," so v klubu še zapisali pred dobrim tednom dni in dodali, da jih pristojni organi niso obvestili o kršitvah, ki so se pojavile v nekaterih medijih.