Diego Llorente je imel po mnenju španske zveze najverjetneje lažno pozitiven test. Foto: EPA
Diego Llorente je imel po mnenju španske zveze najverjetneje lažno pozitiven test. Foto: EPA

Španska nogometna zveza RFEF je sporočila, da je bil nogometaš Leeds Uniteda, ki je takoj po pozitivnem testu zapustil pripravljalno bazo trikratnih evropskih prvakov v Las Rozasu, v sredona testu PCR negativen. Zato v zvezi menijo, da je imel v torek najverjetneje lažno pozitiven test, vendar bodo Llorenteja še enkrat testirali in nato še v petek, preden se bo lahko priključil ekipi.

V nedeljo je bil najprej pozitiven 32-letni nogometaš Barcelone in kapetan furije Busquets, vse od takrat pa španska izbrana vrsta pod vodstvom selektorja Luisa Enriqueja trenira s precejšnjimi omejitvami.

Selektor je takoj po pozitivnem testu Busquetsa ustvaril nekakšen mehurček z morebitnimi menjavami, v katerem skupaj v 17-članski ekipi trenirajo tudi Rodrigo Moreno, Pablo Fornals, Carlos Soler, Brais Mendez, Raul Albiol in Kepa Arrizabalaga.

Španija bo le nekaj dni pred začetkom Eura cepila vse nogometne reprezentante in spremljevalno osebje. "Vse nogometaše španske reprezentance bomo cepili s cepivom Pfizerja, cepljenje bo opravila španska vojska," je dejala španska ministrica za zdravje Carolina Darias.

Španci bodo prihodnji ponedeljek v Sevilli začeli EP v skupini E proti Švedski, nato pa jih čakata še tekmi s Poljsko in Slovaško. Tudi iz švedske reprezentance so poročali o dveh pozitivnih primerih.