Janja Garnbret bo v soboto nastopila še na tekmi v težavnosti. Foto: EPA
Janja Garnbret bo v soboto nastopila še na tekmi v težavnosti. Foto: EPA

V kvalifikacijah, v katerih je imela 11. dosežek, je nastopila odlično, saj je prvič hitrostno steno s fiksnimi oprimki premagala s časom manj kot osem sekund. Osebni rekord 7,91 je postavila v smeri A, v smeri B je plezala s časom 8,25.

V osmini finala pa je dosegla čas 8,01 in s 13. mestom za dve mesti izboljšala svojo najboljšo uvrstitev v hitrosti na tekmah svetovnega pokala. Konec maja se je v Salt Lake Cityju prvič prebila v izločilne boje in bila 15.

Njena tekmica v osmini finala je bila na koncu tretja Poljakinja Patrycja Chudziak, ki tekmuje zgolj v hitrosti. Favoritinja dvoboja je uro ustavila pri 7,60.

Nastopila je tudi Mia Krampl, ob Janji Garnbret druga slovenska predstavnica na OI. S časoma 9,43 in 9,48 je zasedla končno 33. mesto.

Nastop Janje Garnbret na tekmi v hitrostnem plezanju v Villarsu

V težavnosti v kvalifikacijah edina obakrat do vrha

V soboto ob 20.00 bo še tekma v težavnostnem plezanju, prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju. V kvalifikacijah je bilo uspešnih kar sedem slovenskih tekmovalk, 22-letna Korošica je edina premagala obe smeri do vrha.

Polfinale so si zagotovile tudi Lučka Rakovec s tretjim dosežkom, Mia Krampl s petim izidom, Vita Lukan in Tjaša Slemenšek, ki sta si razdelili 11. mesto, Lana Skušek (16.) in Lucija Tarkuš (26.).

Na moški tekmi so bili v kvalifikacijah uspešni trije Slovenci. Martin Bergant se je odrezal najbolje s petim mestom, Domen Škofic in Luka Potočar pa sta si razdelila sedmo mesto. Brez polfinala sta ostala Milan Preskar na 30. in Žiga Zajc na 55. mestu. Najboljši je bil Italijan Stefano Ghisolfi.

Janja Garnbret je prejšnji teden v Innsbrucku zmagala na tekmah v težavnostnem in balvanskem plezanju. Tekmi v težavnosti v Chamonixu in Brianconu bo pred odhodom v Tokio izpustila.

Hitrostno plezanje: Janja Garnbret izpadla v osmini finala