Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

"Tudi v novi sezoni z nami ostaja kapetan Luka Lapornik, ki je s svojim pristopom do igre, dela in Krkinega dresa zgled za vse mlade. Verjamem, da bo tudi letos delil svoje bogate izkušnje s plejado mladih igralcev, ki bodo pri nas dobili svoje minute in priložnost. Pod košem ostaja z nami Jan Kosi, ki je v prvi sezoni upravičil pričakovanja. Prepričan pa sem, da lahko pokaže še nekaj več. V lanski sezoni je nase opozoril Leon Stergar, od katerega pričakujemo, da bo letos storil še korak ali kar dva naprej," je ob tem dejal direktor kluba Jure Balažič.

Luka Lapornik ima najdaljši staž igranja v novomeškem klubu, kjer je prvič zaigral leta 2013 in tam ostal tri sezone. Po igranju na tujem (Joventut iz Badalone in romunska Steaua) se je leta 2018 vrnil v Novo mesto. V Sloveniji je nosil še dres Šentjurja in Zlatoroga.

"Veselim se začetka nove sezone. Da spoznam soigralce in da začnemo skupaj delati. Poletje sem izkoristil za dobro regeneracijo, zato sem pripravljen na nove izzive. Upam pa, da bodo letos pogoji boljši za naše navijače in podpornike. Zato jih na tem mestu vabim v dvorano, da nas podprejo," pravi kapetan Lapornik.

Kosi, 204 cm visoki košarkar, je športno pot začel v KK Elektra Šoštanj, kjer je igral med letoma 2013 in 2016. Pred prihodom v Novo mesto je bil štiri leta v Kopru. Stergar pa je športno pot začel v Košarkarskem klubu Krško, od sezone 2017/2018 pa je član Krke.