Meta Hrovat, najboljša slovenska veleslalomistka, je za zdaj zelo zadovoljna s prvimi tedni sodelovanja z italijanskim strokovnjakom Liviem Magonijem. Foto: Reuters
Meta Hrovat, najboljša slovenska veleslalomistka, je za zdaj zelo zadovoljna s prvimi tedni sodelovanja z italijanskim strokovnjakom Liviem Magonijem. Foto: Reuters

Tako cilj Mete Hrovat kot Andreje Slokar je predvsem konstantnost, saj se zavedata, da je to pogoj za stalne vrhunske dosežke.

V pretekli sezoni se je veliko govorilo o individualnih ekipah slovenskih smučark, zdaj pa bo slovenski kvartet smučark v tehničnih disciplinah – Meta Hrovat, Andreja Slokar, Ana Bucik in Tina Robnik – več sodeloval, saj to vsem omogoča večji napredek.

"Prvi cilj za vsa štiri dekleta je, da delamo skupaj, potem pa ima vsak trener posebej pod okriljem eno, ker je tako lažje slediti cilju. Ampak na pripravljalnih taborih načeloma delamo skupaj, lahko pa ima vsaka tudi individualne treninge, ker so potrebe deklet različne. Meta v slalomu malo zaostaja, zato tam potrebuje več dela, da se bo vrnila na višjo raven," je sistem dela povzel Magoni, ki se vrača v Slovenijo, potem ko je pred leti treniral najuspešnejšo slovensko smučarko Tino Maze.

Magoni bo uporabljal drugačne prijeme kot pri Vlhovi

Magoni ni pričakoval, da se bo razšel z Vlhovo
Italijan menjave delovnega mesta, potem ko je lansko sezono Slovakinjo Petro Vlhovo popeljal do velikega kristalnega globusa, sicer ni pričakoval. "Bil sem presenečen. Pet let sem trdo delal zanjo in želel sem iti z njo na olimpijske igre, a se je odločila za konec sodelovanja. Sem profesionalec in zdaj začenjam novo zgodbo," je dejal Magoni.

Na vprašanje, ali si želi tudi Hrovatovo popeljati do velikega kristalnega globusa, je odgovoril: "Prezgodaj je še govoriti, ker moramo na novo postaviti temelje v nekaterih disciplinah, tudi v slalomu. Prvi Metin cilj je, da bo ves čas konstantna. Letos s superveleslalomom ne bomo preveč eksperimentirali, saj je prvi cilj konstantnost in potem so tu tudi OI, zato nočem preveč tvegati."

Meta Hrovat zadovoljna: Za zdaj vse poteka dobro
Konstantnost je kot cilj poudarila tudi 23-letna Hrovat, ki je lani v svetovnem pokalu dvakrat stala na najnižji stopnički: "Najin cilj z Magonijem je ves čas biti med najboljšimi v veleslalomu, se prebiti med elitno sedmerico in tam ostati. V slalomu pa bi rada prišla nazaj med 30 najboljših in sezono končala v 'top 15', a za to potrebujem konstantne vožnje. Delo, ki ga zdaj opravljava, mi bo pri tem pomagalo. Zaupam v to, kar počneva."

"Vedela sem, da bodo po sezoni spremembe, če bom želela bolje nadaljevati, a ta je bila nepričakovana. Prišel je Livio in zdi se mi, da smo našli skupen jezik. Za zdaj vse deluje dobro. Pristop je drugačen. Na smučeh delam druge stvari, kot sem jih bila vajena. Ure na smučišču mi trenutno minejo neverjetno hitro," pa je o dozdajšnjih pripravah povedala smučarka iz Podkorena.

Hrovatovi se vsak dan na snegu zdi prekratek