Dvoboj, ki je zmagovalkam prinašal dodatno tekmo za 13. mesto proti Črni gori, so sicer Avstrijke dobile v drugem polčasu, ki se je v njihovo korist končal z delnim rezultatom 15:10.

"Zdaj moramo narediti podrobno analizo. Na priprave je ekipa prišla slabo pripravljena v smislu fizične moči in splošne kondicijske priprave. V primerjavi s telesno močnejšimi zasedbami se moramo zanašati na kombinatoriko. Reprezentančni in klubski trenerji nosijo odgovornost, da se čim bolj trudijo. Reprezentančni uspehi so na koncu odraz dela v klubih," je po turnirju dejal slovenski selektor Gašper Kovač.

Pet obračunov, ki jih je izbrana vrsta do 19 let odigrala v Celju, je ponujalo obilico priložnosti za dokazovanje proti najboljšim vrstnicam iz Evrope. Srednja zunanja rokometašica Krima Mercatorja Tia Kralj in Krkina desna zunanja Erin Novak sta naziv najkoristnejše igralke svoje ekipe osvojili po dvakrat, več igralnega časa ob odsotnosti Valentine Klemenčič, prve krožne napadalke svoje generacije, pa je dobro unovčila tudi Nika Dobnik, članica celjskega kluba Z'dežele.

Tekmovanje bo zagotovo služilo kot koristna šola za vse članice izbrane vrste, rojene leta 2003, ki se bodo za vpoklic v reprezentanco do 19 let potegovale še na naslednjem prvenstvu, je RZS zapisal v izjavi za javnost.

Če gostiteljice prvenstva niso bile najuspešnejše v rezultatskem smislu, je ob parketu vse potekalo na najvišji ravni. Lokalni organizatorji na čelu z Juretom Cvetkom, direktorjem prihajajočega članskega ženskega evropskega prvenstva 2022, so poskrbeli za "brezhibno izvedbo tekmovanja, katerega cilj ni bil zgolj boj za odličja, temveč tudi promocija rokometne igre med mladimi". EP za dekleta do 19 let bo svoj vrhunec dosegel z nedeljskim finalom v dvorani Zlatorog.