Kauzer, ki je finale končal s štirimi kazenskimi sekundami pribitka, je bil edini slovenski finalist med kajakaši, medtem ko se bodo najboljši kanuisti merili v nedeljo.

V polfinalu je Kauzer s prav tako dvema dotikoma postavil osmi čas, na koncu pa je bil s sedmimi sekundami zaostanka deveti. Zmagal je domačin Jiři Prskavec, drugi je bil Italijan Giovanni de Gennaro, tretji pa Francoz Mathieu Biazizzo.

V polfinalu sta tekmovala še Martin Srebotnik in Žan Jakše, ki sta bila 29. oziroma 32.
Med kajakašicami je bila najbližje uvrstitvi v finale Eva Terčelj, ki je s šestimi kazenskimi sekundami zasedla 11. mesto, deseterico je zgrešila za 0,52 sekunde. Z dvema kazenskima sekundama manj je bila mesto za njo Urša Kragelj, medtem ko je Ajda Novak ob enem dotiku osvojila 18. mesto.

V finalu je slavila Poljakinja Klaudia Zwolinska pred rojakinjo Natalio Pacierpnik in Avstralko Jessico Fox, ki se je na stopničke prebila kljub dvema dotikoma.

Kanuiste polfinale in finale čakata v nedeljo. V polfinale sta se od Slovencev prebila Alja Kozorog in Benjamin Savšek, ki je bil v kvalifikacijah drugi, medtem ko so bili Luka Božič, Nejc Polenčič in Lea Novak v petkovih kvalifikacijah neuspešni.