Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta že zmagala na ljubljanskem turnirju, tudi tokrat bosta v igri za najvišja mesta. Foto: OZS
Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta že zmagala na ljubljanskem turnirju, tudi tokrat bosta v igri za najvišja mesta. Foto: OZS

Odbojkarski spektakel, za katerega so organizatorji prejeli več kot 120 prijav iz 30 držav, bo potekal na dveh prizoriščih, v Športnem parku Ludus in na Pogačarjevem trgu v središču Ljubljane. Na četrtkovih kvalifikacijah se bo za štiri mesta, ki vodijo v glavni del tekmovanja, pomerilo po 16 moških dvojic iz 12 držav ter 16 ženskih parov iz 15 držav.

Slovenska prvaka Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak, ki sta se minuli vikend v Kranju veselila zmage v domači konkurenci, upata na polfinale:

Danijel Pokeršnik izenačil rekord Čuturića: Verjetno bo padla kakšna opazka

"S Črtom sva zadovoljna, da sva formo iz Belgije prenesla na državno prvenstvo in pokazala, da sva najboljša ekipa v Sloveniji. Upam, da bova na tej ravni igrala še tretji teden zaporedoma. Vemo, da k nam prihaja veliko dobrih ekip, tako da bi se napovedi o rezultatih raje vzdržal. Si pa zelo želim, da bi se s Črtom končno uvrstila v polfinale in igrala na tekmah za medalje. Ni lepšega, kot v večernih urah igrati na centralnem igrišču in pred polnimi tribunami," je dejal Pokeršnik.

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki sta imela med slovenskimi dvojicami v mednarodni konkurenci doslej največj uspehov, prav tako merita na visoka mesta. V moški konkurenci bosta Slovenijo zastopali še dvojici Alan Košenina in Rok Bračko ter Tadej Boženk in Jernej Potočnik.

Pri ženskah se v ogenj prav tako podajajo štiri slovenske dvojice. Največja pričakovanja imata zagotovo državni prvakinji Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin, ki sta se pred dnevi izkazali tudi s petim mestom na turnirju svetovne serije v Ruandi. "Na turnir svetovne serije prihajava s sveže osvojenim naslovom državnih prvakinj. Ko pogledam nazaj, lahko rečem, da je za nama za zdaj dokaj uspešna sezona. Z vsakim dnem in vsakim turnirjem napredujeva in kaževa boljšo igro. V Ljubljani si želiva priti v polfinale med štiri najboljše ekipe ter se nato boriti za medalje," napoveduje Kotnikova.

Vse boljšo pripravljenost kažeta tudi Špela Morgan in Nina Lovšin, ki sta se na državnem prvenstvu v Kranju veselili srebra. Poleg tega bosta tekmovali še dve dvojici.

V okviru ljubljanskega spektakla že poteka tudi odprto prvenstvo v paraodbojki na mivki, na katerem v konkurenci devetih držav nastopa pet slovenskih ekip, v petek pa se bodo na peščenih podlagi na Pogačarjevem trgu na Sberbank finalu državnega prvenstva za mlajše kategorije za naslove prvakov pomerili še mladi slovenski upi.