Dvojica Bračko/Možić se veseli naslova evropskega prvaka! Foto: CEV
Dvojica Bračko/Možić se veseli naslova evropskega prvaka! Foto: CEV

Oba niza sta se končala 21:15 za Slovenca, ki v Izmirju nista poznala poraza, zanesljiva pa sta bila tudi v polfinalu, ko sta italijansko dvojico T. Hanni/Fusco ugnala prav tako z 2:0 (14, 16) v nizih.

Možič, ki sodi med največje mlade upe svetovne odbojke, tako nadaljuje uspešno sezono, potem ko je z Merkur Mariborom postal državni prvak, z reprezentanco pa je v Ligi narodov osvojil 4. mesto. V paru z Rokom Bračkom sta bila na mivki zelo uspešna že pred dvema letoma, ko sta na evropskem prvenstvu do 18 let v Badnu postala evropska podprvaka.

"Pred dvema letoma srebrna medalja, zdaj pa prvo mesto in vrhunska predstava skozi celoten turnir. Vseh sedem tekem, ki sva jih odigrala, sva dobila. Na začetku se je poznalo, da še nisva bila uigrana, potem pa sva iz tekme v tekmo igrala bolje. Zares sem vesel, da sva združila moči, da sem se odločil, da po naporni Ligi narodov vseeno odigram to prvenstvo in da sva se z Rokom tako dobro ujela. Prva zlata medalja za Slovenijo na evropskem prvenstvu je tu. Mislim, da zasluženo. Med vsemi ekipami sva po mojem mnenju prikazala najboljšo odbojko in zdaj se lahko veselimo naslova evropskih prvakov," je po zmagi dejal Možič.

Med ženskami sta v Izmirju nastopali Asja Šen in Ira Kadunc. V predtekmovanju sta dobili vse tri obračune, nato pa izpadli v osmini finala. Italijanska dvojica Gottardi/Mattavelli je bila boljša z 2:1, odločilni niz se je končal s 17:15.