Konec tedna nas čaka še ena možnost za nastop v Tokiu. Pregledali smo vse naše tekme iz Gradca in naša naloga je, da skozi treninge popravimo določene detajle. Turnir bo, tako kot tisti v Gradcu, izjemno močan in, kot je v košarki 3x3 že v navadi, nepredvidljiv. V Debrecenu se bomo maksimalno potrdili in naredili vse, da se dokopljemo do zadnje vozovnice za Tokio.

Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance v košarki 3x3

V moški konkurenci bodo zadnjo olimpijsko vozovnico lovile reprezentance Slovenije, Mongolije, Madžarske, Ukrajine, Belgije in Romunije. V Tokio bodo odpotovali le zmagovalci turnirja.

Upoštevaje trenutno Fibino jakostno lestvico ima največ točk prav Slovenija, ki je tudi prva nosilka turnirja. Reprezentance so razdeljene v dve skupini. Slovenija je v skupini z Belgijo in Ukrajino.

Prvouvrščeni ekipi si bosta po skupinskem delu neposredno priigrali nastop v polfinalu, drugo- in tretjeuvrščeno ekipo pa čaka dodatna tekma za uvrstitev v polfinale. V Tokio bodo odpotovali le zmagovalci turnirja.

Na olimpijski turnir so se že uvrstile Srbija, Rusija, Kitajska in Japonska, ki so bile na turnir uvrščene neposredno, ter Poljska, Nizozemska in Latvija, ki so si nastop na igrah priigrale v nedeljo na turnirju v Gradcu.

Turnir v Debrecenu bo potekal od 4. do 6. junija. Slovenija se bo v petek najprej pomerila z reprezentancama Ukrajine in Belgije. V nedeljo pa bodo na sporedu izločilni boji.

Košarkarska reprezentanca 3x3 ima popravni izpit