Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Od treh varovancev slovenskega selektorja Nikolaja Mejaša je bil najbolj učinkovit Boštjan Maček. 50-letni strelec iz Bodoncev je v treh serijah zadel 72 od možnih 75 glinastih golobov. Njegova reprezentančna sotekmovalca Denis Vatovec in Tadej Kostanjevec sta imela pet zadetkov slabši izkupiček.

Tekmo za zlato medaljo so si izborili strelci iz Češke in Velike Britanije (oboji 216), za bronasto pa Italijani (216) in Ciprčani (215). Moška ekipna tekma je bila tudi zadnja slovenska disciplina na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Sorodna novica Jasmina in Boštjan Maček tretja na svetu

Za najboljši izid v slavonski prestolnici je poskrbela družinska naveza Maček, ki je osvojila bronasto kolajno na mešani ekipni tekmi. Na tridnevni posamični preizkušnji je Maček zasedel 55., Kostanjevec 64. in Vatovec 115. mesto, medtem ko je Jasmina Maček tovrstno tekmo končala na 58. mestu.

Na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem sta v mladinski konkurenci nastopila tudi sinova Boštjana Mačka. 20-letni Rene je na posamični tekmi osvojil 39., štiri leta mlajši Lan 61., tretji slovenski predstavnik Anže Puc pa 63. mesto. Slovenski strelci so ekipno tekmo končali na 16. mestu, edina slovenska predstavnica v mladinski konkurenci Tea Topolovec pa je na posamični tekmi zasedla 30. mesto.