Katja Debevec je v ženskih kvalifikacijah s štirimi osvojenimi vrhovi od petih poskrbela za deveti dosežek in se prepričljivo uvrstila med dvajseterico, ki se bo za finale merila v petek.

Dan pred tem bosta na sporedu moška polfinale in finale. V četrtkovem moškem polfinalu bo slovenske barve branil Zan Lovenjak Sudar, ki je v kvalifikacijah s štirimi osvojenimi vrhovi od petih vpisal 13. dosežek.

Vita Lukan in Julija Kruder sta ženske kvalifikacije končali na 29. oziroma 59. mestu. Lukan bo nastopila tudi v težavnosti.

Janja Garnbret. Foto: EPA
Janja Garnbret. Foto: EPA

Anže Peharc, ki je konec maja navdušil z drugim mestom v Salt Lake Cityju, se na 25. mestu ni prebil v polfinale zadnje balvanske tekme svetovnega pokala v tej sezoni. Od najboljše dvajseterice ga je ločil en vrh smeri. Brez polfinala sta ostala tudi Jernej Kruder na 29. in Matic Kotar na 47. mestu.

Najuspešnejša slovenska športna plezalka Janja Garnbret se je odločila, da bo po dvomesečnem tekmovalnem premoru nastopila na premierni tekmi sezone svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Kvalifikacije in polfinale v težavnosti bosta v Innsbrucku na sporedu v soboto, finale pa bo v nedeljo.

V soboto, ko bodo na sporedu kvalifikacije težavnosti, bo nastopilo 12 Slovencev. Med ženskami poleg Garnbretove še Lučka Rakovec, Lana Skušek, Tjaša Slemenšek, Mia Krampl, Lucija Tarkuš, Sara Čopar in Vita Lukan. Pri moških pa Domen Škofic, Luka Potočar, Martin Bergant in Milan Preskar.