Foto: AP
Foto: AP

Kar po tem izračunu pomeni, da bo do začetka nove sezone necepljenih le 15 ali manj hokejistov najmočnejše lige na svetu.

"Želimo si, da bi bili vsi igralci v celoti cepljeni, čeprav seveda izkušnje iz zadnjih mesecev kažejo, da cepljenje ni 100-odstotno varno proti koronski okužbi," je za The Athletic dejal Daly in dodal, da cepljenje "zagotovo povečuje varnost vseh sodelujočih".

Tako kot v vseh drugih ameriških profesionalnih ligah tudi Liga NHL ni od igralcev zahtevala obveznega cepljenja. Vendar pa je vodstvo lige izdalo posebna pravila za cepljene in necepljene igralce.

V primeru okužbe necepljenih hokejistov klubi lahko igralce suspendirajo in jim obenem tudi ne plačajo za vse tekme, ki jih bodo morali izpustiti. Medtem pa bodo okužbo cepljenih igralcev obravnavali kot hokejsko poškodbo.

Medtem pa je cepljenje obvezno za vse trenerje Lige NHL. Zato so pri klubu Columbus Blue Jackets pred kratkim odpustili pomočnika Sylvaina Lefebvra, ker je zavrnil cepljenje. Brez dela je ostal tudi pomočnik trenerja pri klubu San Jose Sharks Rocky Thompson, ki iz zdravstvenih razlogov cepiva ni mogel sprejeti.