Adela Šajn je bila tretja na parterju. Foto: www.alesfevzer.com
Adela Šajn je bila tretja na parterju. Foto: www.alesfevzer.com
Šajnova je lahko zelo zadovoljna

Šajnova, ki je v kvalifikacijah prejela peto oceno 12,650, je tokrat za svoj nastop dobila 12,500 točke, a je to zadostovalo za stopničke. Zmagala je Švicarka Ilaria Kaeslin z oceno 12,950 točke, drugo mesto je osvojila Romunka Ana-Maria Puiu (12,850). Četrta Romunka Maria Pana je sicer prav tako prejela oceno 12,500, a je dobila manj točk za izvedbo.

Druga slovenska telovadka Tjaša Kysselef je zasedla peto mesto. Kysselefova, ki je bila najboljša v petkovih kvalifikacijah (12,850), pa je tokrat prejela oceno 12,300 in zasedla peto mesto.

Za veselje v slovenskem taboru je v soboto poskrbela Teja Belak, ki je na preskoku zasedla drugo mesto.

"Sem zelo vesela, ker kljub starosti še vedno vztrajam. Zdi sem mi, da sem v zadnjem letu oziroma dveh pokazala, da nisem še čisto za v staro šaro, zato tudi še ne bi napovedovala konca, ker me včasih kdo kaj vpraša o tem. Zaenkrat se mi zdi, da se moja forma vzpenja in bi to sezono na krilih tega rada še nadaljevala. Danes sem poskušala narediti pirueto s štirimi obrati na eni nogi, a se ni izšlo," je po finalu dejala 29-letna Šajnova, ki jo konec meseca čaka tudi nastop na evropskih igrah, kamor se je tako kot Kysselefova uvrstila s povabilom evropskega olimpijskega komiteja.

Šajnova doživlja drugo gimnastično pomlad