Teja Belak v Kopru ni uspela nadgraditi uspeh iz Osijeka. Foto: www.alesfevzer.com
Teja Belak v Kopru ni uspela nadgraditi uspeh iz Osijeka. Foto: www.alesfevzer.com

Belakova je po tem, ko je prejšnji konec tedna na tekmi svetovnega pokala v Osijeku zmagala, tokrat zasedla drugo mesto. Zmagala je Azerbajdžanka Marina Nekrasova z oceno 14,475, tretja je bila Čilenka Franchesca Santi (14,000).

Gimnastika: Teja Belak na drugem mestu

"Bilo je bolje, kot sem pričakovala. Skoka bi težje lepše izvedla. Danes je bilo to premalo za prvo mesto, ker imam drugi skok malo lažji, ker zaradi poškodbe noge ne morem skakati težjih skokov, drugače pa sem zelo zadovoljna. Meni je zelo lepo tekmovati doma, a priznam, da je to malo večji pritisk, ker se želiš prikazati v najlepši luči," je po drugem mestu dejala Belakova, ki si bo po evropskih igrah vzela krajši premor.

Prva adutinja domače vrste je sicer v kvalifikacijah prejela najboljši izid - dobila je oceno 14,200 točke.

V finalu preskoka je nastopila tudi Tjaša Kysselef, ki je zasedla peto mesto (13,775). Kysselefova je v četrtkovih kvalifikacijah prejela peto oceno. "Zelo sem zadovoljna, ker sem danes naredila veliko boljšo izvedbo kot v kvalifikacijah, kar je bil tudi moj cilj. Jasno mi je bilo, da bo razporeditev najverjetneje podobna kot v kvalifikacijah. Ne morem reči, da sem razočarana, moj cilj je bila boljša izvedba in potem ni pomembno, kam me to pripelje. Vesela sem petega mesta, še bolj bi bila medalje, a korak za korakom, jaz sem srečna," je po nastopu povedala Kysselefova.

Slovenija je imela v finalih še enega predstavnika, in sicer Jureta Pavlico, ki je na konju z ročaji zasedel peto mesto. Prepričljivo je zmagal lanski evropski prvak Irec Rhys Mccleghan z oceno 15,450. Pavlica si v četrtkovih kvalifikacijah sicer ni zagotovil mesta v finalu, uvrstil se je takoj za najboljšo osmerico na deveto mesto, a je danes zaradi povabila organizatorjev vseeno dobil priložnost finalnega nastopa pred domačimi gledalci.

Na preostalih orodjih Slovenija ni imela finalistov. Na parterju sta dva telovadca prejela oceno 14,600, na koncu pa je zaradi višje ocene, ki se podeljuje za izvedbo, zmagal Čilenec Tomas Gonzalez, Kazahstanec Milad Karimi, ki je bil najboljši v kvalifikacijah, pa je zasedel drugo mesto.

Na ročajih je tako kot v Osijeku zmagal Nikita Simonov iz Azerbajdžana, na dvovišinski bradlji je zmaga odšla na Madžarsko, prepričljivo z oceno 14,000 je zmagala Zsofia Kovacs, srebrna z EP v mnogoboju.

Petnajsta izvedba svetovnega pokala v Sloveniji se bo sklenila v nedeljo še s petimi finali po orodjih, tudi z dvema slovenskima predstavnicama na parterju - Kysselefovo, ki je v kvalifikacijah dobila prvo oceno, in Adelo Šajn.