Adrian Gomboc je moral v polfinalu premoč priznati poznejšemu zmagovalcu.  Foto: www.alesfevzer.com
Adrian Gomboc je moral v polfinalu premoč priznati poznejšemu zmagovalcu. Foto: www.alesfevzer.com

Štangarjeva, bronasta z letošnjega EP-ja, je imela enega težjih dvobojev že uvodu s Srbkinjo Milico Nikolič, s katero se dobro poznata s tekmovanj in treningov. Tokrat je bila spet uspešnejša Ljubljančanka z odločilno tehniko v podaljšku, nato je ugnala Izraelko Shiro Rishony in v četrtfinalu še Španko Julio Figueroo, s katero je letos skupaj stala na stopničkah na evropskih igrah v Minsku.

V polfinalu je Štangarjevo premagala Mongolka Naranceceg Gaanbatar, ki je bila od Slovenke boljša letos tudi na svetovnem prvenstvu v Tokiu, na grand slamu v Združenih arabskih emiratih pa je slavila tekmovalka Olimpije. Mongolka je slovensko reprezentantko presenetila že v uvodu in za zmago potrebovala vsega 15 sekund. V boju za bron je morala Štangarjeva priznati premoč še Ukrajinki Irini Dolgovi.

Gomboc je bil v uvodnem dvoboju boljši od tretjega z letošnjega evropskega prvenstva Gruzijca Bagratija Niniašvilija, nato od izkušenega Izraelca Tala Flickerja in v četrtfinalu še aktualnega evropskega prvaka Ukrajinca Georgija Zantaraia. Vse dvoboje je Gomboc dobil v podaljšku. Gruzijec je izgubil po tretji kazni, proti Izraelcu pa je Gomboc dosegel vazari po skoraj dveh minutah dodatnega boja, proti Ukrajincu po minuti.

V polfinalu je Gomboc izgubil dvoboj s poznejšim zmagovalcem, 21-letnim Manuelom Lombardom iz Italije, ki je uspehu na grand slamu v Abu Dabiju dodal še slavje na Kitajskem, Gomboca pa je letos ugnal že v Düsseldorfu. Prekmurec, ki nastopa za ljubljanski Bežigrad, je bil nato neuspešen tudi v popravnem izpitu za bron, ko je moral priznati premoč Gruzijcu Važi Margvelašviliju, še enemu nosilcu brona z letošnjega EP-ja v Minsku.

Anja Štangar v kategoriji do 52 kg in Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kg sta izgubili uvodna dvoboja.