Žiga Lin Hočevar. Foto: Nina Jelenc
Žiga Lin Hočevar. Foto: Nina Jelenc

Ajda Novak (v polfinalu je bila peta) je progo na reki Vistuli preveslala brez napake in s časom 101,35 za kolajno zaostala za dobri dve sekundi. Zmagala je Avstralka Jessica Fox. Druga je bila z 0,75 sekunde zaostanka Španka Maialen Chourraut, tretja pa Američanka Ria Sribar (+5,54).

V kvalifikacijah sta bili neuspešni Naja Pinterič na končnem 32. in Lea Novak na 42. mestu.

Pri kajakaših je šesto mesto osvojil Žiga Lin Hočevar, evropski prvak v kanuju iz Tacna. Za zmagovalcem Josephom Clarkom iz Velike Britanije je zaostal 2,11 sekunde. Bil je brez kazenskih sekund. Drugi je bil Čeh Vit Prindiš (+0,53) in tretji še en Čeh Jakub Krejči (+1,03).

Preostala Slovenca sta obstala v polfinalu. Lan Tominc je bil 14., Tine Kancler pa 32.

Petkov dopoldanski del je pripadel kanuistom in kanuistkam. Iz kvalifikacij je v polfinale napredovala peterica. Neposredno so si sobotni polfinale priveslali Alja Kozorog med posameznicami ter Žiga Lin Hočevar in Luka Božič med posamezniki.

V drugo si je polfinale zagotovila še Lea Novak, medtem ko je bila Naja Pinterič prepočasna, pri moških pa je po drugi vožnji napredoval tudi Nejc Polenčič.

V Krakovu ne nastopajo Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Eva Alina Hočevar in Eva Terčelj, ki se pripravljajo na nastop na olimpijskih igrah v Parizu.