Foto: Reuters
Foto: Reuters

Regan Smith se je šest tednov pred olimpijskim plavalnim turnirjem v Parizu za zmago pomerila s prejšnjo rekorderko Avstralko Kaylee McKeown.

Smith je presegla svetovni rekord 57,33, ki ga je oktobra lani v Budimpešti postavila McKeown, ki je prejšnji teden na avstralskih preizkušnjah odplavala drugi najhitrejši čas doslej, 57,41.

"To je bil del načrta," je dejala Smith, ki je znova lastnica svetovnega rekorda. Leta 2019 je že postavila prejšnjo rekordno znamko. "Tako sem ponosna nase," je dejala Smith, ki je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila dve srebrni in bronasto medaljo.

Katharine Berkoff je osvojila drugo pričakovano olimpijsko mesto za ZDA s časom 57,91.

Smith je bila stara komaj 17 let, ko je na svetovnem prvenstvu leta 2019 prvič postavila svetovni rekord na 100 metrov hrbtno. Vendar se je težko spopadla z nenadno, novo pridobljeno slavo.

Od oktobra je sodelovala s športnim psihologom, kar je pomagalo spremeniti stvari z mentalnega vidika. Njen trener Bob Bowman, najbolj znan po svojem delu s 23-kratnim olimpijskim šampionom Michaelom Phelpsom, je poskrbel za fizično plat z napornim režimom treninga. "To je neverjetno koristno," je dejala Smith, ki na OI v Parizu napoveduje napad na mejo 56 sekund.

"To je bil neverjeten nastop, vendar ni bil popoln. Vem, da sem lahko še boljša in delala bom za to," je še dodala.