Anja Osterman je za medaljo zaostala za pol sekunde. Foto: Jan Šmit
Anja Osterman je za medaljo zaostala za pol sekunde. Foto: Jan Šmit

Vlogo favoritinje je upravičila petkratna olimpijska prvakinja Lisa Carrington z Nove Zelandije, ki je osvojila že 24. medaljo na velikih tekmovanjih. Srebrna je bila Hrvatica Anamaria Govorčinović (+1,28), bronasta pa Nemka Jule Hake (1,61).

Anja Osterman je bila na polovici proge še tretja, v finišu pa je popustila in ciljno črto prečkala 2,17 sekunde za zmagovalko.

"Ves čas tukaj že nisem prava Anja, ne gre mi tako, kot bi si želela, nekaj mi manjka. Tako je bilo tudi danes, ko so bile razmere zaradi močnega vetra v prsi zelo težke. Začela sem samozavestno, še malo pred ciljem se mi je smejalo, ker sem videla, da sem v igri za kolajne, v zadnjih 100 metrih pa so roke otrdele, čoln ni stekel. Zadovoljna sem, ker sem se sploh uvrstila v finale, toda ne gre mi iz glave, da sem medaljo izgubila v zadnjih metrih," je dejala Osterman.

Novo priložnost bo imela v nedeljo, ko bo nastopila v finalu na 200 metrov. V tej disciplini je letos že dvakrat slavila v svetovnem pokalu. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Osterman, ki letos na svetovnih prvenstvih prvič tekmuje v enojcu, ima do zdaj s prvenstev tri kolajne v dvojcu s Špelo Ponomarenko Janić, s katero se je po lanski sezoni razšla.

Anja Osterman, ki se "ne počuti prava Anja", v nedeljo še v finalu na 200 m
Finalni nastop Anje Osterman