Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Preostali športi - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Izjemen uspeh slovenske odbojke na mivki

Slovenska odbojkarja na mivki Rok Možič in Rok Bračko sta osvojila naslov evropskih podprvakov do 18 let. V velikem finalu sta v Badnu v Avstriji z 1:2 (20, -19, -12) izgubila proti Nemcema Leonu Meierju in Luiju Wüstu.

Štirje naslovi za Katjo Fain

Plavalci so v Kranju opravili z državnim absolutnim prvenstvom. Prvo ime je bila Katja Fain, ki je že v petek z dosežkom 1:58,86 potrdila odhod na julijsko svetovno prvenstvo v Južno Korejo, skupaj pa je zbrala štiri naslove.

Garnbretova in Kruder premierna zmagovalca olimpijske kombinacije

Premierna državni prvak in državna prvakinja v olimpijski kombinaciji sta postala Jernej Kruder in Janja Garnbret. A pot do naslova ni bila tako lahka, ko je bilo mogoče pričakovati pred začetkom prvenstva Slovenije.

Kauzer po kazni 50 sekund jezen končal preizkušnjo v Londonu

Dva slovenska kajakaša sta se na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Lee Valleyju v predmestju Londona uvrstila v finale. Peter Kauzer je zasedel osmo mesto, Niko Testen pa je bil deveti.

Na začetku sezone drugo mesto Maje Sajovic

Za uvod padalske sezone je Maja Sajovic, ki bo letos glavni slovenski adut za visoka mesta, na Grobniku zasedla drugo mesto.

Rajko Hrvat brez konkurence na Bledu

Na Bledu je potekala tradicionalna 64. mednarodna veslaška regata, ki se je je udeležilo 460 veslačev iz 15 držav. Rajko Hrvat je oba dneva nastopil v enojcu in obakrat tudi prepričljivo slavil.

Fury Schwarza premagal že po dveh rundah

Za zdaj še nepremagani britanski boksar težke kategorije Tyson Fury je v Las Vegasu po hitrem postopku odpravil izzivalca, Nemca Toma Schwarza.

Koprski vaterpolisti sedmič državni prvaki

Vaterpolisti Kopra Primorske so v novem domačem bazenu postali državni prvaki. Na tretji tekmi finala so s 17:8 (4:2, 3:1, 6:1, 4:4) premagali AVK Triglav iz Kranja in se z izidom 3:0 v zmagah veselili novega naslova.

Božič na londonski olimpijski progi tik pod stopničkami

Kanuist Luka Božič je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Lee Valleyju zasedel četrto mesto. Benjamin Savšek je bil deseti, kajakašica Eva Terčelj pa sedma.

Katja Fain z osebnim rekordom izpolnila normo za svetovno prvenstvo

Plavalka mariborskega Branika Katja Fain je na državnem prvenstvu v Kranju zmagala na 200 m prosto in z izidom 1:58,86 dosegla normo za nastop na julijskem svetovnem prvenstvu Južni Koreji.

Slovenska zastava v Minsku v rokah Toje Ellison

V Minsku se bodo naslednji konec tedna začele druge evropske igre. Nosilka slovenske zastave na odprtju iger bo lokostrelka Toja Ellison, so sporočili z Olimpijskega komiteja Slovenije.

Pikalo in Smrekar podpisala namero o sodelovanju pri treh SP-jih

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo in predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar sta podpisala namero o sodelovanju in podpori Republike Slovenije pri izvedbi in promociji kar treh svetovnih prvenstev.

OKS po Sloveniji širil olimpijski duh

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je v sredo na 12 koncih države širil olimpijski duh. Dan je zaznamovalo druženje nekdanjih slovenskih olimpijcev s šolarji.

Po šest točk imata Nova Zelandija in dež

Od 30. maja poteka na enajstih prizoriščih v Angliji in Walesu 12. svetovno prvenstvo v kriketu. Na njem sodeluje 10 reprezentanc, prvake pa bomo dobili šele 14. julija, torej po mesecu in pol tekmovanj.

Zgodovinski podvig Janje Garnbret

Janja Garnbret je slavila tudi na zadnji tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Vailu in je s šesto zmago v sezoni kot prva v zgodovini stopila na najvišjo stopničko na prav vseh tekmah v koledarskem letu.

Garnbretova kljub težavam suvereno v finalu Vaila

V sezoni 2019 svetovnega pokala v balvanskem plezanju je le še zadnje dejanje, finalni tekmi moških in žensk v osrčju ameriškega Skalnega gorovja v Vailu. Šestič zapored je v finalu tudi skupna zmagovalka svetovnega pokala Janja Garnbret.

Boksarski dvoboj 19. stoletja, ki je odmeval tudi v naših krajih

Dandanes v času svetovnega spleta je vsak športni izid le klik ali dotik stran.

Dina Šterbova: Od šivanja spalnih vreč do osvojitve 8.201 meter visokega Čo Ojuja

Češka alpinistka Dina Šterbova se je kot prva ženska skupaj z Vero Komarkovo leta 1984 povzpela na vrh 8.201 meter visokega Čo Ojuja. V knjigi Prve ženske na osemtisočakih popisuje usode pogumnih kolegic, ki so kot prve stopile na 14 najvišjih vrhov.

Adela Šajn poskrbela za nove slovenske stopničke v Kopru

Za nove slovenske stopničke na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki v Kopru je poskrbela Adela Šajn s tretjim mestom na parterju.

Brez nove slovenske medalje na EP-ju, Kauzer jezen: Zgodila se mi je krivica

Zadnji dan za Slovence zelo uspešnega evropskega prvenstva v kajaku in kanuju na divjih vodah v Pauju se za slovenski tabor ni končal po željah, saj se nihče od kajakašev ni uvrstil v finale. Peter Kauzer tako jezen zapušča Francijo.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...