Adem Asil. Foto: EPA
Adem Asil. Foto: EPA
Whitehouse in Asil navdušila v Turčiji

Z oceno 14,933 je Asil za dve desetinki točke ugnal Armenca Vahagna Davtjana in Grka Elefteriosa Petruniasa, olimpijskega prvaka iz Ria de Janeira 2016 in trikratnega svetovnega prvaka. O srebru je odločala boljša ocena izvedbe.

Turek, po rodu Egipčan, ki pa je leta 2020 sprejel turško državljanstvo, je tudi trenutni svetovni prvak. Potem ko je osvojil prvo mesto v kvalifikacijah, je bil prvi favorit za današnjo zmago.

Na parterju je s prvim evropskim naslovom presenetil 20-letni Britanec Luke Whitehouse (14,900), ki je ugnal tudi olimpijskega prvaka iz Tokia in branilca naslova Izraelca Artjoma Dolgopjata (14,666). Veliko presenečenje je tudi bron 19-letnega Nemca Milana Hosseinija (14,200), ki na evropskih prvenstvih nastopa prvič.

Coline Devillard. Foto: EPA
Coline Devillard. Foto: EPA

Irec Rhys McClenaghan je pet mesecev po zlatu na svetovnem prvenstvu v Liverpoolu osvojil še evropski naslov na konju z ročaji. Belgijec Maxime Gentges je zaostal le desetinko točke (14,566). Tretji je bil Armenec Artur Davtjan (14,266).

Francozinja Coline Devillard je še drugič v karieri osvojila naziv najboljše Evropejke v preskoku. Dvaindvajsetletnica je bila na svojem elitnem orodju najboljša že pred šestimi leti, skupaj pa ima zdaj štiri kolajne z EP-ja. Tako kot lani je bila srebrna Italijanka Asia D'Amato, bronasta pa Belgijka Lisa Vaelen, ki je za srebrom zaostala le 17 tisočink točke.

Druga Italijanka Alice D'Amato se je na dvovišinski bradlji veselila prvega naslova. Še lani je bila na tem orodju srebrna.

Tekmovanje se bo končalo v nedeljo.

Športna gimnastika - evropsko prvenstvo: finali na posameznih orodjih, posnetek iz Antalye