Teja Belak. Foto: www.alesfevzer.com
Teja Belak. Foto: www.alesfevzer.com

Kot prva se bo predstavila v kvalifikacijah preskoka, kjer upa na dober nastop. V Liverpoolu bodo nastopili štirje Slovenci; ob Belak še Lucija Hribar ter debitanta Zala Trtnik in Nikolaj Božič.

Izkušena Belak, ob kateri bo nastopila še trojica mladih reprezentantov, ima v slovenski ekipi največ možnosti za viden dosežek.

Ob dobri predstavi in ugodnem razpletu ima na preskoku priložnost tudi za finale čez teden dni in boj za kolajne. To bi bila sicer njena prva uvrstitev med najboljših osem na svetu v karieri.

Prvenstvo stare celine se ji je ponesrečilo
28-letna Ljubljančanka bo na prvenstvu nastopila, kot pravi, povsem sproščeno. Pred sezono je imela za največji cilj kolajno na avgustovskem evropskem prvenstvu, vendar se ji je nastop ponesrečil in je z lažjo poškodbo ostala brez finala. "Evropsko prvenstvo se mi je povsem ponesrečilo. Očitno sem imela previsoka pričakovanja. Na svetovno prvenstvo se odpravljam bolj sproščeno in upam, da mi bo uspelo prikazati dva lepa skoka," je dejala Belak, ki je v mesto Beatlov pripotovala z dobro popotnico, saj je na zadnjem svetovnem pokalu pred SP-jem slavila zmago.