Foto: Reuters
Foto: Reuters

Če bo v Belgiji osvojila vsaj eno kolajno, bo znova spisala zgodovino tega športa. Biles se je prek domačih kvalifikacij z zmago uvrstila v reprezentanco ZDA, kar pomeni, da bo nastopila na svojem že šestem SP-ju. Pred njo to ni uspelo še nobeni Američanki.

Za Biles je vrnitev v Antwerpen, kjer se bodo telovadci merili za svetovne naslove in olimpijske kvalifikacije od 30. septembra do 8. oktobra, nekaj posebnega. Prav tam je namreč kot 16-letnica leta 2013 prvič osvojila zlato kolajno v mnogoboju.

Če bo na prihajajočem prvenstvu osvojila še kakšno medaljo, bo postala najuspešnejša telovadka v zgodovini. Z dosedanjimi 32 medaljami z olimpijskih iger ter svetovnih prvenstev se je na vrhu zgodovinske lestvice izenačila z Lariso Latinino iz nekdanje Sovjetske zveze.

Devetnajstkratna svetovna prvakinja se je v začetku avgusta po dveletnem premoru vse od Tokia vrnila v tekmovalne arene in s tem napovedala tudi boj za olimpijska odličja prihodnje leto v Parizu. Tam bo sedmim olimpijskim kolajnam, štiri v Rio de Janeiru so bile zlate, skušala dodati še kakšno.

Uvrstitev v ekipo ZDA za prvenstvo v Antwerpnu je prvi korak na tej poti. Medtem pa v ameriški ekipi zaradi zdravstvenih razlogov v Antwerpnu ne bo Sunise Lee, ki je na igrah Tokio 2020 postala olimpijska prvakinja v mnogoboju.