Darko Jorgić je potrdil odlično formo. Prejšnji mesec je blestel na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer se je med posamezniki uvrstil v četrtfinale. Foto: Reuters
Darko Jorgić je potrdil odlično formo. Prejšnji mesec je blestel na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer se je med posamezniki uvrstil v četrtfinale. Foto: Reuters

"Calderano je igralec, ki ne popušča niti, ko zaostaja z 0:10. Po mojem vodstvu z 2:1 v nizih in 6:3 v četrtem me je nekako začutil v igri, začel je igrati na zelo čvrste udarce, na katere nisem imel prave rešitve. Morda sem bil malo preveč pasiven v ključnih trenutkih, vendar si nimam česa očitati," je po porazu dejal 25. igralec sveta, ki bo po tem uspehu še kakšno mesto na lestvici ITTF pridobil in postavil slovenski rekord, tega si za zdaj deli z Bojanom Tokićem.

Mladi Hrastničan je bil v polfinalu s 4:2 (11, -12, 7, -9, 7, 2) boljši od Sangsuja Leeja iz Južne Koreje, Calderano pa je s 4:1 (2, 8, -8, 5, 9) pred tem ugnal Angleža Liama Pitchforda.

"Ne bi ravno rekel, da je to, da sem imel manj časa za počitek od Calderana, vplivalo na moj poraz, je pa res, da mi malo več odmora med polfinalnim in finalnim dvobojem ne bi škodilo. Vsekakor sem s turnirjem lahko zelo zadovoljen, mislim, da sem prikazal vrhunsko igro. Seveda mi je žal, da sem v finalu ostal praznih rok, toda zaradi tega sveta še ne bo konec, kajti pred mano je še veliko zmag, pa tudi porazov," je povedal Jorgić, ki bo s selektorko Andrejo Ojsteršek Urh potoval neposredno na ekipno evropsko prvenstvo v Cluj, kjer se jima bosta pridružila še Peter Hribar in Tilen Cvetko.

Calderano je bil v osmini finala olimpijskih iger v Tokiu že v osmini finala usoden za Tokića, nato pa je, tako kot Jorgić, izpadel v četrtfinalu. V Dohi je bil drugi nosilec, za Nemcem Dimitrijem Ovčarovom.