Wade Phillips je na klopi Dallasa od leta 2007. Njegov stolček se je ves čas majal, zdaj pa je trdno v sedlu. Dallas je v končnic zadnjič zmagal decembra 1996. Foto: EPA
Wade Phillips je na klopi Dallasa od leta 2007. Njegov stolček se je ves čas majal, zdaj pa je trdno v sedlu. Dallas je v končnic zadnjič zmagal decembra 1996. Foto: EPA
Felix Jones
Felix Jones je s 16 teki nabral 148 jardov. Foto: EPA
Michael Vick in Donovan McNabb
Oba podajalca Philadelphie sta bila razočarana. Večino akcij je pripadlo McNabbu, Vick je poskušal dvakrat in podal za en zadetek. Foto: EPA
Mark Sanchez
Mark Sanchez je v rednem delu sezone vrgel 20 prestreženih podaj, ob koncu sezone pa je v zelo dobri formi. Ob Shaunu Kingu, Jou Flaccu in Benu Roethlisbergerju je četrti novinec med podajalci, ki je začel tekmo v končnici. Foto: EPA
New York Jets
New York Jets - vsi so jih imeli za topovsko hrano, a zdaj so že med 8 najboljšimi ekipami Lige NFL. Foto: EPA

V wildcard weekendu sta se na pregrešno dragem stadionu v Arlingtonu pomerila večna tekmeca iz divizije NFC vzhod. Kavboji so dobro formo pokazali že prejšnji teden, ko so v zadnjem krogu rednega dela na istem stadionu pometli z istim nasprotnikom s 24:0.

Odločilna je bila druga četrtina
Tudi tokrat pred 92.951 gledalci (rekord v končnici Lige NFL z izjemo Super Bowlov) ni bilo veliko drugače, saj je Dallas slavil s 34:14. Odločilna je bila druga četrtina, ko so si gostitelji nabrali 20 točk prednosti (27:7). Eaglsi so se držali do začetka te četrtine, ko je Jeremy Maclin ujel podajo Michaela Vicka in pretekel 76 jardov.

Kavboji dosegli 27 zaporednih točk
Ključni trenutki so prišli nekaj trenutkov pozneje, ko so gostitelji izgubili žogo pred svojo zaključno cono, domači trener Wade Phillips je zahteval pregled posnetka, prestrežena podaja je bila izničena in nato so Kavboji pod taktirko podajalca Tonyja Roma (podaje: 23/35, 244 jardov, podaji za dva zadetka) dosegli 27 zaporednih točk. Vseh dvomov o zmagovalcu je bilo konec na začetku tretje četrtine, ko je tekač Felix Jones po teku, dolgem 73 jardov, povišal na 34:7.

Prvi poraz za Reida in McNabba
Gostujoči trener Andy Reid je prvič v karieri izgubil uvodno tekmo končnice na klopi Eaglesov, pred tem je dobil vseh sedem tekem. Enako velja za gostujočega podajalca Donovana McNabba, ki je imel le eno zmago manj.

Zdaj na gostovanje k Minnesoti
Dallas bo v naslednjem krogu gostoval pri Minnesoti, ki po odličnem začetku sezone, v zadnjih tednih vse bolj pada v formi. Bo legendarni podajalec Brett Favre zmogel še en preboj na Super Bowl? Navijači Dallasa že kujejo novo pravilo - ko so njihovi ljubljenci odigrali prvo sezono na prejšnjem stadionu (Texas Stadium) so osvojili naslov. Zdaj upajo, da jim bo enako uspelo tudi v prvi sezoni igranja na rekordno 1,2 milijarde dragem stadionu v Arlingtonu.

Jetsi spet ugnali Cincinnati
Tudi v drugi sobotni tekmi je šlo za ponovitev tekme s prejšnjega tedna in z istim scenarijem - NY Jetsi so ugnali Cincinnati s 24:14. Jetsi, ki so za las in z veliko sreče ujeli končnico, bi se lahko v naslednjem krogu odpotovali k Indianapolisu (v primeru zmage New Englanda proti Baltimoru), ki jim je pravzaprav omogočil končnico, saj jim je v 16. tednu, predzadnjem krogu, z menjavo najboljših igralcev odprl pot do zmage.

Sanchez vlekel prave niti
"Tisto drugo" moštvo iz New Yorka je v novincu Marku Sanchezu očitno dobilo igralca za dolgo in uspešno prihodnost. 23-letnik je imel odlično tekmo (podaje: 12/15, 182 jardov, podaja za en zadetek), njegov indeks podaj je bil kar 139,4. Jetsi so veliko igrali po tleh, še en odlični novinec Shonn Greene je tako nabral kar 135 jardov, vključno z 39 jardov dolgim tekom, s katerim so Jetsi na začetku druge četrtine izenačili na 7:7 in s tem uspešno začeli serijo 21 zaporednih točk.

Liga NFL, končnica, wild card weekend
Konferenca AFC:
Cincinnati (4) - NY JETS (5)
14:24 (7:0, 0:14, 0:7, 7:3)

Danes ob 19.00:
NEW ENGLAND (3) - BALTIMORE (6)

Konferenčni polfinale, 16./17. januar:
INDIANAPOLIS (1) - NY JETS/BALTIMORE

SAN DIEGO (2) - NEW ENGLAND/NY JETS

Konferenca NFC:
DALLAS
(3) - Philadelphia (6)
34:14 (0:0, 27:7, 7:0, 0:7)

Danes ob 22.40:
ARIZONA (4) - GREEN BAY (5)

Konferenčni polfinale:
NEW ORLEANS (1) - ARIZONA/GREEN BAY

MINNESOTA (2) - DALLAS (3)