Darko Jorgić je v finalu oddal le 17 točk. Foto: NTZS
Darko Jorgić je v finalu oddal le 17 točk. Foto: NTZS

Katarina Stražar je bila v finalu boljša od Sare Tokić (Letrika) s 4:0 (4, 6, 7, 9), pred tem pa je v polfinalu s 4:3 (2, -8, -4, 6, 6, -7, 2) ugnala Aleksandro Vovk (Krka).

Stražar in Vovk sta ubranili naslov v ženskih dvojicah, tako kot tudi Jorgić in Hribar v moških dvojicah, v mešanih dvojicah pa sta do naslova prvič prišla Žiga Kristjan Žigon (Inter Diskont) in Tjaša Novak (Kajuh Slovan).

DP je minil v odsotnosti Denija Kožula, ki zaradi klubskih obveznosti ni mogel braniti lanskega naslova državnega prvaka, in Bojana Tokića, ki že vse od svojega zadnjega naslova na Jesenicah leta 2015 ne igra na državnih prvenstvih.

"Vsak naslov državnega prvaka ima svojo draž in svojo ceno, zato se veselim vsakega posebej. Mislim, da sem iz tekme v tekmo igral bolje, zato se je morda res zdelo, kot da nisem imel nobenih težav. Zdaj se vračam v Nemčijo, saj bom moral izpustiti prvi turnir v Laškem, ker me s Saarbrücknom čaka prva tekma Lige prvakov proti francoski ekipi Potoise Cergy, vsekakor pa upam, da bo na drugem turnirju moja forma prava in da bom na domačih tleh prikazal kakovostno igro. Vsekakor si želim priti do kakšnega odmevnega rezultata," je dejal 23-letni Jorgić.

V svojem tretjem finalu je 19-letna Katarina Stražar le osvojila prvi naslov v DP-ju v posamični konkurenci. "S svojo igro sem kar zadovoljna, čeprav vem, da sem sposobna odigrati dosti boljše. Imela sem vzpone in padce, tekma proti Aleksandri je bila težka, tudi ona je pokazala odlično igro, vendar sem se na koncu zbrala in odigrala dober zadnji niz. Me je presenetilo, da je Sara prišla do finala, čeprav je imela v zadnjem času za sabo nekaj uspešnih tekmovanj. Nisem je podcenjevala in sem se maksimalno potrudila. V finalu sem igrala res zbrano in jo premagala veliko lažje kot Aleksandro," je dejala Stražar.

Jorgić odlično formo potrdil na državnem prvenstvu na Rakeku