Daša Grm. Foto: EPA
Daša Grm. Foto: EPA

31-letna Slovenka, ki je bila po kratkem programu 19., je bila na lanskem EP-ju 28., njen najboljši dosežek pa ostaja 17. mesto z EP-ja 2019.

"Nastopa zagotovo nista šla po načrtih, predvsem kratki program. Moram reči, da sem bila zelo potrta po kratkem programu in sem se težko zbrala za dolgega. Glede na to, da je moj rekord v točkah 64 točk za kratki program (ali uradni skoraj 59), potem je jasno, na katerem mestu bi morala biti na tem prvenstvu, in res sem bila pripravljena, da to pokažem. Žal se ni izteklo v mojo korist," je za STA povedala Grm.

Dodala je, da je njen naslednji cilj popraviti vtis na svetovnem prvenstvu. "Res si želim opraviti stoodstoten kratki program s trojno trojno kombinacijo," je dodala in se veselila, da letos ni le ona predstavljala Slovenije na velikem članskem tekmovanju. V moški konkurenci je namreč tekmoval 17-letni David Sedej, ki je v premiernem nastopu na tako velikem tekmovanju v članski konkurenci zasedel 29. mesto v kratkem programu.

"To, da je bila letos spet razširjena ekipa na EP-ju, pa je res lepo videti. Načeloma se sicer zame ni nič spremenilo, je bilo pa lepo videti slovensko zastavo med občinstvom in imeti nekaj več navijačev," je sklenila.

Zlato je tokrat osvojila Gruzijka Anastasija Gubanova, ki je zbrala 199,91 točke, srebro si je priborila Belgijka Loena Hendrickx s 193,48, bron pa Švicarka Kimmy Repond s 192,51 točke.

V moški konkurenci je v petek slavil Francoz Adam Siao Him Fa (267,77 točke), srebro je osvojil Italijan Matteo Rizzi (259,92), bron pa presenetljivo Švicar Lukas Britschgi (248,01).

Med športnimi pari so že pred tem Italijani slavili dvojno zmago, zlato je pripadlo Sari Conti in Niccoloju Maciiju, srebro pa Rebecci Ghilardi in Filippu Ambrosiniju. Bron sta osvojila Nemca Annika Hocke in Robert Kunkel.

Zaradi sankcij, ki so posledica vojaške agresije v Ukrajini, na tekmovanju ne smejo nastopati favorizirani tekmovalci iz Rusije.