Anže Urankar je od divjevodašev hitro uspešno presedlal med kajakaše na mirnih vodah. Medaljo je danes zgrešil le za dobro desetinko sekunde. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Urankar je od divjevodašev hitro uspešno presedlal med kajakaše na mirnih vodah. Medaljo je danes zgrešil le za dobro desetinko sekunde. Foto: www.alesfevzer.com

"Zame je bil velik uspeh in presenečenje, da sem se sploh uvrstil v finale, zdaj pa sem bil celo blizu odličja. Škoda, da ni pihalo v hrbet, ampak v prsi, to bi mi pomagalo, saj sem 20 kilogramov lažji kot tekmeci. A zaradi tega nimam grenkega priokusa. Peto mesto je odlično, pomeni dokaz, da sem odlično pripravljen in da lahko tudi divjevodaši, za kar se še vedno imam, lahko kosamo s specialisti. Res pa je, da najbrž le v najkrajši disciplini," je bil dobre volje Ljubljančan, ki je požel precej zanimanja tudi med tekmeci.

Urankar se tudi na mirnih vodah odlično znajde

Nikogar se ni ustrašil
"Pojavil sem se od nikoder. Niso me poznali, jaz nisem poznal nikogar. Govorili so mi, da sem v konkurenci velikanov, a se nisem nikogar ustrašil. Nisem imel nobenega pritiska, odveslal sem, kot sem zmožen. Pri tem pa presenetil marsikoga, Srbi mi že ponujajo trening, sam pa še nisem odločil, ali bom ostal pri moji ljubezni divji vodi, ali bom bolj resno tekmoval na mirnih vodah," je dejal dvakratni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah, ki je pred tem nastopal tudi v kvalifikacijah na 500 metrov in namerno izpadel, ker je želel privarčevati nekaj moči.

Špela Ponomerenko: Pomembnejši je avgustovskI SP!
Špela Ponomarenko Janić ni bila razočarana, ker ni osvojila medalje: "Moj cilj je le avgustovsko svetovno prvenstvo. Seveda se želela več, a ni šlo. Sem pa zadovoljna, da sem se na 200 sploh uvrstila v finale. Včerajšnji start je bil mnogo boljši kot današnji. Danes me je pri drugem zavesljaju vrglo na stran, izgubila sem ravnotežje, potem pa razpadla. Nimam še konstantnosti, a to bom vzela za šolo za naprej. Treba bo še delati," je povedala 41-letna Koprčanka, ki je nato izpadla v polfinalu na 500 metrov, v svoji skupini je bila šesta. V soboto jo čaka nastop v B-finalu.

V dvojcu se Anže Urankar in Špela Ponomarenko Janić na 200 metrov nista uvrstila v finale A. Čeprav sta šele četrtič skupno (in drugič na tekmah) veslala skupaj, sta se dobro borila, a na koncu v svoji polfinalni skupini zasedla četrto mesto, za želenim tretjim sta zaostala tri stotinke sekunde.