Benjamin Savšek. Foto: BoBo/Stane Klemenc
Benjamin Savšek. Foto: BoBo/Stane Klemenc

V Tacnu pričakujejo 32 držav ter 276 tekmovalcev in trenerjev. Slovenska ekipa bo enaka kot v Pragi, s tem da bo več tekmovalcev nastopilo v kajakaškem krosu. Letos bo tekmovalni program nekoliko drugačen. V četrtek popoldne bodo na sporedu že kvalifikacije za prvi dve disciplini, prvi komplet medalj pa bo podeljen v petek.

Kauzer napoveduje samozavesten nastop v Tacnu

Nedelja je rezervirana za kajakaški kros, v katerem bo nastopil tudi izkušeni Peter Kauzer. "Počutim se dobro. Pričakovanja so tako kot zmeraj visoka ne glede na razplet zadnjih dveh tekem, ko se mi ni uspelo uvrstiti v finale. Tukaj verjamem, da bom popravil ta vtis in da bom naredil takšne vožnje, kot jih znam. Na koncu tudi rezultat ne sme izostati," je na novinarski konferenci dejal Kauzer.

Z najboljšo popotnico na domačo tekmo prihaja Benjamin Savšek. Aktualni olimpijski prvak je v Pragi stopil na najvišjo stopničko. "Tekme se zelo veselim. Vesel bi bil prikazovati res dobre vožnje skozi kvalifikacije, polfinale in se uvrstiti v finale, kjer bi imel možnost za boj za najvišja mesta."

Nastopa pred domačo publiko se veseli tudi Eva Terčelj. "Res se je lepo vrniti domov, na domače prizorišče. Želim si odpraviti še tiste napake, ki so se mi do zdaj prikradle, da bom dobila dober tekmovalni ritem in da bom na koncu zadovoljna s prikazanim," je povedala.
"Proga mi ustreza. Sicer je odvisno od same postavitve na dan tekme, ampak vseeno mislim, da bi si morali znati obrniti v prid to prednost domačega terena, ker vseeno imamo kar nekaj ur preveslanih tukaj. Želim si, da bomo to izkoristili," je še dodala 31-letnica.

Ob svetovnem pokalu bo v torek organiziran tudi promocijski paralelni slalom na Ljubljanici. Pred tem bo organizirana tudi tekma v stoječem veslanju. Na pokalu bodo za obiskovalce na voljo nagradne igre, letos pa so organizatorji obljubili poudarek tudi na trajnostnem razvoju.

Savšek z zmago v Pragi napovedal odlične nastope tudi v Tacnu