Igralci Dobovca so drugič zapored osvojili Pokal Terme Olimia. Foto: Drago Perko
Igralci Dobovca so drugič zapored osvojili Pokal Terme Olimia. Foto: Drago Perko

Finalni obračun je bil izjemno trd in izenačen. Prvi polčas se je končal brez golov. Najlepšo priložnost je imel Dobovec v 10. minuti, ko je Žiga Čeh stresel okvir vrat.

Dobovec je v vodstvo popeljal Klemen Duščak v 28. minuti, le dve minuti zatem pa je izenačil Uroš Kroflič. Po prejetem izenačujočem zadetku so sodniki zaradi predolgega jezika izključili trenerja Dobovca Kujtima Morino.

V 33. minuti je bil natančen Kristjan Čujec, piko na i pa je 13 sekund pred koncem obračuna postavil Žiga Čeh. Mariborčani so imeli v zadnjih štirih minutah, ko so igrali z igralcem vratarjem v polju (v tej vlogi Jaka Sovdat), dve veliki priložnosti, a gola niso dosegli.
Dobovec je na sobotnem polfinalnem obračunu zanesljivo premagal Litijo s 7:1, FutureNet Maribor pa je bil boljši od Bronxa s 6:0.

Vratar Dobovca in slovenske reprezentance Damir Puškar je pred začetkom finalnega obračuna, ki si ga je v Podčetrtku ogledalo 460 gledalcev, prejel nagrado zlata žoga za najboljšega igralca v letu 2018. Nagrado za najboljšo igralko v futsalu je prejela Tanja Vrabel.
Na dozdajšnjih zaključnih pokalnih turnirjih so devetkrat slavili Litijani. Trikrat sta bila najboljša Oplast in Puntar, po dvakrat Agencija Luvin, Proen Maribor in Dobovec MB Monting, po enkrat pa Pelikan, Gorica in Bronx Škofije.

Zaključni turnir, Podčetrtek,
Finale:
DOBOVEC - Futurenet Maribor 3:1 (0:0)
Duščak 28., Čujec 33., Čeh 40.; Kroflič 30.

Polfinale:
Litija - DOBOVEC 1:7 (1:3)
Lah 7.; Čujec 1., Duščak 18., 38., Čeh 19., Fetić 24., 25., Totošković 33.

FUTURENET MARIBOR - Bronx Škofije 6:0 (3:0)
Fideršek 5., 14., Jurić 20./10-m, Bukovec 25., Rednak 25., Gajser 33.