Foto: Sandi Škvarč
Foto: Sandi Škvarč

Že v 13. sekundi je Diego Nunes preusmeril žogo v mrežo Štajercev za 0:1. V nadaljevanju je v enakovredni posesti žoge nekoliko več napadala portugalska zasedba in Afonso Jesus je sredi 12. minute povišal na 0:2.

V 19. minuti si je Dobovec po prostem strelu Klemena Duščaka, ki je za las zletel mimo vrat tekmecev, priigral najlepšo priložnost za zadetek v prvem polčasu.

Povsem drugače se je začel drugi del dvoboja, ko je Dobovec izenačil v slabi minuti. Najprej je Patrik Pasariček ob koncu 23. minute znižal na 1:2, 55 sekund pozneje pa je po podaji iz kota obrambo tekmecev presenetil še Duščak.

Foto: Sandi Škvarč
Foto: Sandi Škvarč

Benfica je bila v 26. minuti znova v vodstvu, za kar je poskrbel Goncalo Sobral. Takšen izid pa ni bil dolgo na semaforju, šest minut pozneje je za novo izenačenje zadel Žiga Čeh.

Ko je že kazalo na neodločen izid, je osem sekund pred koncem Jacare izkoristil zmedo v obrambi slovenske vrste in Dobovcu preprečil osvojitev velike in dragocene točke.

Dobovec in Benfica sta se med seboj pomerila že na turnirju glavnega dela Lige prvakov v Podčetrtku 28. oktobra, ko so Slovenci izgubili z 1:8.

V Prištini v skupini B igrata še gostitelj turnirja in Kairat iz Almatyja.

Zmagovalci štirih skupin se bodo uvrstili na zaključni turnir, ki bo prvi teden maja.

Dobovec blizu velikega presenečenja proti Benfici

Liga prvakov, elitni del, skupina B

BENFICA – DOBOVEC 4:3 (2:0)
Diego Nunes 1., Afonso Jesus 12., Goncalo Sobral 26., Jacare 40.; Pasariček 23., Duščak 24., Čeh 33.

KAIRAT (KAZ) – PRIŠTINA 11:2 (7:1)


Četrtek ob 17.00:
KAIRAT (KAZ) – BENFICA

Ob 20.00:
PRIŠTINA – DOBOVEC


Sobota ob 17.00:
DOBOVEC – KAIRAT (KAZ)

Ob 20.00:
PRIŠTINA – BENFICA

Vrstni red: Kairat in Benfica po 3, Dobovec in Priština brez točk.