Rok Mordej je dvakrat zatresel mrežo Mostarja. Foto: NZS.si
Rok Mordej je dvakrat zatresel mrežo Mostarja. Foto: NZS.si

Varovanci Kujtima Morine so se z drugo zmago na turnirju skupine 1 v Podčetrtku že prebili med najboljših 16 v Evropi. Za prestižno prvo mesto na turnirju se bodo v soboto pomerili s portugalskim Sportigom, ki je prav tako drugič zmagal in si je tudi že zagotovil vstopnico med najboljših 16. Tokrat je s kar 12:1 odpravil Ekonomac.

Dobovec je povedel že v 3. minuti, ko je napako gostov v obrambi izkoristil Kristjan Čujec, ki je zaposlil Matoševića, hrvaški reprezentant pa je zadel za 1:0. Po uvodnem obleganju gostujočih vrat je v nadaljevanju tudi Mostar zaigral odločneje in izenačil v 14. minuti. Toda kmalu so slovenski prvaki znova povedli. V 16. minuti je kot z leve izvajal Matošević, Čujec je za kratko ostal sam in zatresel mrežo. Piko na i prvemu delu je postavil kapetan Rok Mordej.

Mostar je drugi del začel podjetno, a je vse upe na morebitni preobrat zatrl kar Mordej. Najprej je sam stekel v protinapad, ob tem pa izkoristil prvi akumulirani prekršek gostov. Sledil je prosti strel z leve strani, Mordej pa je žogo poslal v mrežo za vodstvo s 4:1. V nadaljevanju je še dvakrat zadel Matošević, med strelce pa se je vpisal še Alen Fetić.

2. krog:
EKONOMAC KRAGUJEVAC - SPORTING 1:12 (0:7)

DOBOVEC PIV. KOZEL - MOSTAR 7:2 (3:1)
Matošević 3., 27., 29., Čujec 16., Mordej 16., 23., Fetić 31.; Vesić 15., Ivanković 28.

3. krog, sobota ob 17.30:
MOSTAR - EKONOMAC KRAGUJEVAC
Ob 20.00:
DOBOVEC PIV. KOZEL - SPORTING

1. krog:
EKONOMAC KRAGUJEVAC - DOBOVEC P. KOZEL 0:4 (0:0)
SPORTING - MOSTAR 5:0 (2:0)

V elitni del se bodo prebile prve tri ekipe iz skupine. Dobovec si je že priigral vsaj drugo mesto.