Foto: Sandi Škvarč
Foto: Sandi Škvarč

Pred tem je izgubil z domačo Mallorco z 2:8 in igral neodločeno 1:1 z Makarsko.

Dobovec je že pred zadnjim krogom turnirja izgubil vse možnosti, da bi osvojil prvo mesto, ki edino vodi v sklepni del. A v taboru slovenskih prvakov so pred tekmo napovedali boj za zmago, s katero bi morda lahko še osvojili drugo mesto v skupini in dobili še kakšno točko na evropskih tekmovanjih.

A v praksi se je nato poljska zasedba – pred današnjo tekmo je izgubila z domačini in premagala Makarsko – pokazala za močnejšo. Miguel Anguelo je v uvodnih minutah dosegel dva gola, vodstvo Gliwic je sicer s prvim zadetkom ublažil Niko Cesarec, a do polčasa je poljski zasedbi uspelo še dvakrat zadeti in prednost pred nadaljevanjem je bila skorajda neulovljiva.

Dobovec se sicer ni predal, z zadetkom Žige Čeha v 30. minuti je prišel na -2, toda končnica je bila znova poljska. Pri Gliwicah je slovenski igralec Matej Fideršek zadel tudi okvir vrat, Poljaki pa so z zadetkom Mareka Buganskega in tik pred koncem še avtogolom Čeha zanesljivo zmagali s 6:2.

Slovenski prvak je v elitnem delu Lige prvakov v futsalu nastopil šestič. V letošnjo Ligo prvakov je vstopil kot šesta ekipa Uefine lestvice. Slovenska ekipa si je nastope v tem delu tekmovanja priborila oktobra z uspešnimi igrami na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 v Gziri na Malti. Žreb pa ji je nato namenil elitno skupino B.

Napredovanje na finalni turnir Lige prvakov, kamor vodi le prvo mesto iz vsake skupine, si je že pred zadnjim krogom zagotovila domača ekipa Mallorce. Ta je poleg zmage nad Dobovcem z 8:2 slavila še proti Gliwicam s 5:0 in ima pred tekmo z Makarsko neulovljivih šest točk.