Napredovanje prinaša le prvo mesto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Škvarč
Napredovanje prinaša le prvo mesto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Škvarč

Dobovec je tretjič prvak Slovenije in tudi tokrat se je prebil med šestnajst najboljših, ki se v teh dneh na štirih turnirjih s po štirimi ekipami merijo za napredovanje na spomladanski turnir najboljše četverice. Tja se uvrstijo zmagovalci turnirjev, sito je izjemno ozko, glavni favoriti so seveda nosilci skupin, torej prvaki in podprvaki Rusije, Španije in Portugalske. Ekipe iz držav torej, ki imajo zaradi svojih uspehov po dva predstavnika med elito.

Dobovec bo skušal čim dlje ostati v igri. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Škvarč
Dobovec bo skušal čim dlje ostati v igri. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Škvarč

Bi lahko rekli, da je imel Dobovec vendarle nekaj sreče pri žrebu, saj se je izognil najboljšim ekipam s Pirenejskega polotoka in obenem tudi potovanjem v azijski del Evrope, saj bo eden od turnirjev v Kazahstanu, drugi pa v Tjumnu, 2.500 kilometrov vzhodno od Moskve, kamor je sicer odpotoval hrvaški prvak Makarska s slovenskimi reprezentantoma Igorjem Osredkarjem in Matejem Fiderškom.

Prvi favorit moskovske skupine je seveda ruski podprvak KPRF, njegovi izzivalci so ob Dobovcu še bosanski prvak Mostar in belgijski Haale Gooik, s katerim se bodo Rok Mordej in soigralci pomerili ob 14.45.

Z belgijskim prvakom se je Dobovec v tem rangu tekmovanja pomeril že lani in ga v Alytusu v Litvi premagal s 5:4. Lani je z njim igral v zadnjem krogu, ko je bilo prvo mesto že oddano, letos ekipi odpirata turnir in bolj ali manj je jasno, da bo samo zmagovalec ostal izzivalec moskovske ekipe, ki je prvi favorit za napredovanje.

1. krog, torek ob 14.45:
DOBOVEC PIV. KOZEL – HALLE-GOOIK (BEL)
Ob 17.30:
KPRF (RUS) – MOSTAR

2. krog, sreda ob 14.45:
MOSTAR – DOBOVEC PIV. KOZEL
Ob 17.45:
KPRF – HALLE-GOOIK

3. krog, petek ob 14.45:
HALLE-GOOIK – MOSTAR
Ob 17.45:
DOBOVEC PIV. KOZEL – KPRF