Dobovec. Foto: Sandi Škvarč
Dobovec. Foto: Sandi Škvarč

Dobovec je v letošnjo Ligo prvakov vstopil kot šesta ekipa Uefine lestvice. Generalka pred potjo na Majorko mu je uspela, saj je z dobro igro v 9. krogu državnega prvenstva premagal Oplast (7:1). "Menim, da je bila to ena naših najboljših tekem v tej sezoni. Predvsem veseli dejstvo, da so fantje zgledno izpeljali tudi vse elemente igre, od prekinitev, igre v polju in obrambi," je povedal trener Dobovca Kujtim Morina, ki je vesel tudi, da v ekipi ni poškodb.

"Igralci so dobro reagirali po vseh opozorilih, ki sem jim jih namenil po koncu glavnega dela Lige prvakov. Dejstvo je, da danes futsal zahteva celega človeka, trdo delo, odrekanje. Moji igralci so kritike sprejeli in naredili korak naprej. V zadnjih 20 dneh smo popravili fizično pripravljenost, kar je bil prvi in osnovni cilj," je pojasnil Morina.

Želijo odigrati precej bolje kot proti Barci

Dobovec bo uvodoma v sredo ob 20.15 igral proti Mallorci, ki ta čas zaseda drugo mesto v španski ligi. "Potihoma smo si vsi želeli, da bi igrali v Španiji. Želja se nam je izpolnila. Mallorca je pred dnevi v domači ligi premagala Barcelono. Tisto Barcelono, ki nas je v glavnem delu Lige prvakov prejšnji mesec 'razmonitirala' z 8:0. Zato je jasno, za kako kakovostno ekipo gre. Želim si, da se naša ekipa na tej tekmi pokaže v precej boljši luči kot proti Barceloni," je bil jasen Morina.

Zatem Dobovec čakata še v četrtek Makarska, ki jo precej dobro poznajo in spremljajo, ter v soboto poljska ekipa Piast Gliwice s slovenskim reprezentantom Matejem Fiderškom.

V elitnem delu Lige prvakov bosta igrala tudi Igor Osredkar (Pula) in Dejan Bizjak (Luxol St. Andrew).

Elitni del, skupina B

Sreda ob 20.15:
DOBOVEC - MALLORCA

MAKARSKA - PIAST GLIWICE

Četrtek ob 17.00:
DOBOVEC - MAKARSKA

MALLORCA - PIAST GLIWICE

Sobota ob 17.00:
PIAST GLIWICE - DOBOVEC

MALLORCA - MAKARSKA

Zmagovalec skupine se bo uvrstil na sklepni turnir.