Klemen Duščak in soigralci so bili zelo blizu zmagi v Prištini. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Klemen Duščak in soigralci so bili zelo blizu zmagi v Prištini. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Dobovec se je vselej uvrstil med 16 najboljših ekip v Evropi. Leta 2021 je zaigral tudi na finalnem turnirju osmerice v Zadru. Tokrat je elitni del začel proti nekdanjemu zmagovalcu Lige prvakov, portugalski Benfici, in izgubil s 3:4. Danes so si varovanci Kujtima Morine obetali več kot zgolj točko.

Skupina B turnir igra v Prištini, gostitelji pa so za uvod visoko z 2:11 izgubili proti kazahstanskemu Kairatu iz Almatyja.

Tudi tokrat je slovenska zasedba sprožila več strelov proti vratom tekmeca (34:24), večkrat so sprožili tudi v okvir vrat (15:10), a ekipi sta si razdelili po točko.

Pasariček in Knežević zagotovila lepo prednost Dobovcu
Slovenski prvaki so bili v uvodu dvoboja boljši tekmec, po štirih minutah pa je vodstvo zagotovil Patrik Pasariček. Le slabo minuto zatem je prednost povišal Denis Knežević.

Igralci Prištine so se hitro zbrali. V 8. minuti je na 1:2 znižal Drilon Maxharraj. Do konca prvega polčasa se izid ni več spremenil.

Maxharraj izenačil minuto pred koncem
Niko Cesarec je nato potreboval le 30 sekund, da je zadel takoj po glavnem odmoru in znova povišal prednost Dobovca. A kljub več priložnostim Dobovca je bila Priština tista, ki je bila učinkovitejša v nadaljevanju. Po avtogolu Thomasa Pihlerja je bila prednost Slovencev najprej znova minimalna (3:2), na 3:3 pa je poravnal Maxharraj le dobro minuto pred iztekom časa.

Benfica v odličnem položaju
Tekme 16 ekip zaključka letošnje sezone sicer v štirih skupinah potekajo do nedelje, zmagovalci skupin pa se bodo uvrstili na finalni turnir Lige prvakov, ki bo v prvem tednu maja 2024.

Tako Dobovec kot Priština si nista zagotovila napredovanja, kamor bo iz skupine B najverjetneje napredovala Benfica. Portugalci so s 3:2 premagali Kairat Almaty, ki bo v soboto še zadnji tekmec Dobovca.


ELITNI DEL, skupina B, 2. krog:
PRIŠTINA – DOBOVEC 3:3 (1:2)
Maxharraj 8., 39., Pihler 28./ag; Pasariček 5., Knežević 6., Cesarec 21.

KAIRAT (KAZ) – BENFICA 2:3 (1:3)


1. krog:
BENFICA – DOBOVEC 4:3 (2:0)
Diego Nunes 1., Afonso Jesus 12., Goncalo Sobral 26., Jacare 40.; Pasariček 23., Duščak 24., Čeh 33.

KAIRAT (KAZ) – PRIŠTINA 11:2 (7:1)


3. krog, sobota ob 17.00:
DOBOVEC – KAIRAT (KAZ)

Ob 20.00:
PRIŠTINA – BENFICA

Vrstni red: Benfica 6, Kairat 3, Dobovec in Priština 1 točka.