Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv

Svetovni prvak v kategoriji MH3, kjer tekmuje Doplihar, je na cestni dirki postal Francoz Riadh Tarsim (2:01:59), srebrn je bil Italijan Paolo Cecchetto (2:02:00), bronast pa domačin Joey Desjardins (2:02:02). Doplihar je prišel v cilj s časom 2:02:32. Kolesarji v tej kategoriji so morali prevoziti 66 km.

"Dirka je potekala dokaj nervozno, start je bil hiter in naporen. Proga je bila sestavljena iz dolgega klanca in hitrega spusta. Na klancu je bilo vedno težko, treba je bilo dati vse od sebe, da sem ostal z najhitrejšimi. Celotno dirko sem vozil v ospredju, včasih tudi na prvem mestu. Počutil sem se močno, bil sem pripravljen na to tekmo. V zadnjem krogu na klancu smo vsi začeli navijati tempo, tam sem izgubil stik s prvimi štirimi, ki so pobegnili, nisem jih več ulovil," je nastop na cestni dirki za krovno zvezo za šport invalidov – paralimpijski komite ocenil slovenski paraolimpijec iz Tokia.

"V ciljnem sprintu sem potegnil najkrajšo. Priznati moram, da so tekmovalci malenkost močnejši od mene. Zato sem bil na koncu deseti, do sedmega mesta mi je zmanjkala sekunda. Sicer pa sem z dirko res zadovoljen. Forma se je stopnjevala, tu sem pokazal dobro predstavo, vse skupaj pa je dobra motivacija za naslednje leto," je še dodal slovenski tekmovalec.

Enak dosežek je imel tudi v prvi preizkušnji na SP, ki se je je udeležil. V 19-kilometrskem kronometru je v tej kategoriji prvak postal Italijan Paolo Ceccheto, ki je za progo porabil 31 minut, 42 sekund in 13 stotink. Srebrn je bil Kanadčan Charles Moreau (31:55,93), bronast pa Italijan Mirko Testa (32:13,93). Doplihar je preizkušnjo končal s časom 32:58,06.