Ema Kozin je ponosno razkazovala oba šampionska pasova. Foto: www.alesfevzer.com
Ema Kozin je ponosno razkazovala oba šampionska pasova. Foto: www.alesfevzer.com

Šampionski pas iz leta 2017 je podarila za dobrodelno dražbo, katere izkupiček je namenjen društvu Viljem Julijan. Izkupiček je namenjen štiriletni deklici z motnjami v razvoju.

"Treba je pomagati drugim, če le lahko, zato mi je v čast in zadovoljstvo, da lahko sodelujem. To je moj prvi pas in prvega ne bom pozabila, upam pa, da bo v pomoč pri zbiranju sredstev in da jih bo čim več," je povedla slovenska šampionka.

Njen trener Rudi Pavlin je svoj pas podaril društvu Gepard in se na ta način zahvalil za dolgoletno sodelovanje, pas pa označil tudi kot morebitno motivacijo za mlade, ki trenirajo v klubu.

S trenerjem Rudijem Pavlinom sta spisala zgodbo o uspehu. Foto: www.alesfevzer.com
S trenerjem Rudijem Pavlinom sta spisala zgodbo o uspehu. Foto: www.alesfevzer.com

"To je Rudi. Z mano je že 14 let in vseskozi v mojem kotu, tako v ringu kot v življenju. Zahvalila bi se celi trenerski ekipi, pa tudi pokroviteljem, družini in prijateljem za podporo, saj brez njih ne bi šlo," je 100-glavi množici povedala Kozin.

O osvojenih naslovih pa je dodala: "Še vedno se kar smejim sama sebi. Včasih se vprašam, ali o tem vse sploh upam sanjati. A skupaj smo dokazali, da se da."

V tehniki in taktiki ima še velike rezerve
Že takoj po dvoboju sem dobila tri ponudbe za borbo, kjer bi pasova branila. "Tekmice morajo vedeti, da bom vsakič boljša. Ko gledam posnetke te zadnje borbe, namreč spoznavam, da imam v tehniki in taktiki še velike rezerve, čeprav je bil napredek viden."

Ema Kozin je v soboto po desetih rundah po sodniški odločitvi premagala Škotinjo Hannah Rankin in ob največjem uspehu v karieri dosegla tudi 24. poklicno zmago.

Nov dvoboj jo čaka aprila ali maja
Verjetno aprila ali maja jo čaka nov dvoboj, tudi tega pa bo organizirala priznana promotorska skupina Queensberry Promotions Franka Warrena, ki velja za eno najbolj uveljavljenih v tem športu in ponuja platformo za naslednje velike tekme.

V poklicni karieri je ob 24 zmagah dosegla tudi en remi. Edina, ki jo je premagala, pa je bila legenda ženskega boksa Američanka Clarissa Shields.

Ema Kozin zaradi adrenalina sredi dvoboja sploh ni čutila udarcev Škotinje