Ema Kozin. Foto: www.alesfevzer.com
Ema Kozin. Foto: www.alesfevzer.com

"Menim, da sem hitrejša, pametnejša in čvrstejša. A pričakujem napornih deset rund, zmaga pa najboljša," je pred pomembnim dvobojem, ki bo štel za verziji WBC in WBO, na novinarski konferenci v Manchestru povedala Ljubljančanka, ki si za 25. rojstni dan, tega bo praznovala čez 18 dni, najlepše darilo lahko pripravi kar sama.

Gre za zgodovinski nastop za slovenski boks in priložnost, ki je doslej slovenski boksar še ni imel. Da so pričakovanja realna, pa potrjujejo tudi stavnice, ki so rahlo na strani slovenske šampionke.

"Vsak dan sproti me na treningu fascinira. Ema je zelo samozavestna, pripravljena je iti tudi preko svojih zmožnosti in komaj čakava, da se dvoboj začne," je neučakan trener Rudi Pavlin, zelo vesel, da je njegova varovanka telesno težo že primerno spustila za nastop na tekmi, kar ji bo omogočilo, da bo šla v dvoboj s primerno energijo.

Čas je za Emo!
Osvojitev pasov WBC in WBO napoveduje tudi 33-letna Škotinja, ki v nadaljevanju pod okriljem promotorja Franka Warrena in televizije TNT Sports napoveduje že nov dvoboj pred domači občinstvom na Škotskem, močno podporo navijačev pa pričakuje tudi v Manchestru. "Vsak ima svoje želje in seveda sme napovedovati, kar hoče. A mislim, da je zdaj čas za Emo," pa na to odgovarja Pavlin.

Dvoboj, ki bo na sporedu nekje okrog 21.30 po slovenskem času, nikakor ne bo lahek. "Hanah je izjemno čvrsta in prvi udarec je ne bo podrl. Ima tudi izjemne izkušnje. Če pogledaš njeno razmerje zmag in porazov (12:6), se to morda na prvi pogled ne zdi tako izjemno, a vedeti je treba, da je izgubljala le boj z najboljšimi, s Savannah Marshall, Clarisso Shields, Terry Harper ... Vse to so zelo težki boji. Prepričana sem, da bo tudi pripravljena in da me ne podcenjuje," je o 33-letni nasprotnici pred potjo na otok povedala Ema Kozin.

Obe z napadalnim slogom
Dvoboj lahko odloči že začetek. "Obe bova želeli biti dominantni, obe raje boksava napadalno kot obrambno. To bo trajalo, dokler ena ne bo popustila. Zase lahko rečem, da sem kondicijsko dobro pripravljena in vem, da bom teh 10 rund zdržala in oddelala, kot znam."

Ema Kozin je bila nazadnje v ringu 24. junija letos, ko je v nemškem Altdorfu ubranila naslov svetovne prvakinje v supervelterski kategoriji po verziji WBF. Madžarko Timeo Belik je po desetih rundah po dve minuti premagala s soglasno sodniško odločitvijo za še 22. zmago v poklicni karieri.

Hannah Rankin je bila v ringu nazadnje marca, ko je prepričljivo ugnala Američanko Logan Holler, pred tem je lani izgubila dvoboj z rojakinjo Terri Harper.