Zgodovinski nastop za slovenski boks in priložnost, ki je iz dežele na južni strani Alp do zdaj še nihče ni imel. Ema Kozin jo je unovčila in na najlepši možen način si je podarila darilo ob 25. rojstnem dnevu, ki ga bo praznovala čez 14 dni. Foto: www.alesfevzer.com
Zgodovinski nastop za slovenski boks in priložnost, ki je iz dežele na južni strani Alp do zdaj še nihče ni imel. Ema Kozin jo je unovčila in na najlepši možen način si je podarila darilo ob 25. rojstnem dnevu, ki ga bo praznovala čez 14 dni. Foto: www.alesfevzer.com

Kozin, ki so ji stavnice pred obračunom dajale rahlo prednost, je zmagala z 2:1. Zanjo sta glasovala Kieran McCann (96:94) in Marco Moscadelli (98:92), da je boljša osem let starejša Škotinja, pa je po tesnem dvoboju ocenil Frank Michael Maass.

V izenačenem dvoboju je bila po prvi rundi boljša Škotinja, ki je na sredini ringa dominirala, a že v naslednji je pobudo prevzela Ljubljančanka. Nekaj močnih udarcev na obeh tekmovalkah ni pustilo posledic.

Malo udarcev je v dvoboju dveh izkušenih tekmovalk natančno doseglo cilj. Obe sta namreč pazili na primerno distanco, ki je tekmici onemogočala uveljaviti svoje prednosti. Lepo pa je bilo v peti rundi videti, ko je slovenska boksarka Škotinjo s serijo udarcev pritisnila ob vrvi ringa. Da sta obe izjemno motivirani in pripravljeni, sta dokazali v drugi polovici dvoboja, ko sta v sedmi rundi dvignili ritem borbe. Na koncu bi Škotinjo lahko rešila le dobra zadnja runda in tako imenovani srečni udarec, a je Slovenka našla način, da obdrži minimalno točkovno prednost.

"Ne vem, če sem bila po borbi že kdaj tako vesela kot danes, zdi pa se mi, da bom jutri, ko bom prespala, še bolj. Borba je bila res zelo težka, a ostala sem zbrana, imela sem nadzor in že med borbo vedela, da sem na poti k zmagi, zato sem lahko tudi uživala. V drugem delu sem vedela, da je bila večina rund mojih, seveda pa sem morala paziti vse do konca, da me Hannah ne preseneti," je povedala Kozin, ki ji je trener medtem naročil prvo pivo za slavje: "Nisem ga vajena, a za nazdravit bo, potem pa bo že kdo pomagal. Komaj čakam, da se poveselimo tudi doma in v klubu."

Zelo zadovoljen je bil tudi menedžer Rudi Pavlin: "Borba je bila zelo trda, kar smo predvidevali. Ema pa je navdušila, pokazala velik napredek in tudi potencial za naprej. Dokazali smo, da je misija nemogoče vendarle mogoča. Hvala vsem, ki so z nami sodelovali."

V poklicni karieri je Ema Kozin ob 24 zmagah dosegla tudi en remi, edina, ki jo je do zdaj premagala, pa je bila legenda ženskega boksa, Američanka Clarissa Shields.

Petrič v boj za zlato kolajno

Slovenski boksar Nejc Petrič se bo na evropskem prvenstvu do 22 let v Budvi v kategoriji do 67 kg boril za zlato kolajno. V polfinalu je v petek zvečer ugnal Srba Semiza Aličića, njegov tekmec za zlato kolajno pa bo Rus Ahmadšok Mahmadšojev.