Kot so sporočili z Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), so se za predstavitev odločili na dan, ko bi morali športniki v tej opremi začeti olimpijske boje. Zdaj imajo zaradi zdravstvenih razmer na voljo leto dni več časa za pripravo, že zdaj pa vedo, v kakšnih oblačilih bodo nastopali.

Slovenski športniki kot manekeni – v olimpijski opravi za Tokio 2020. Foto: Aleš Fevžer
Slovenski športniki kot manekeni – v olimpijski opravi za Tokio 2020. Foto: Aleš Fevžer

Oblikovalec je tudi tokrat Sandi Murovec. "Oblikovanje vsakokratne olimpijske kolekcije je inspiracija že sama po sebi. Gre za absolutno največjo športno manifestacijo, ki predstavlja multidimenzionalni višek vseh vpletenih. Poskušam najti prava razmerja med obliko, identiteto slovenskega športnika, navijačem, slovenskimi športnimi barvami, funkcionalnostjo in, če je le možno, tudi pridihom identitete prireditelja," je o izzivih ustvarjanja olimpijske kolekcije dejal njen avtor.

Slovenski olimpijci predstavili kolekcijo za Tokio 2020

Dodajanje sekundarne temnomodre barve
Olimpijska kolekcija za ciklus Tokio 2020 in Peking 2022 se od prejšnje razlikuje v tem, da je v letošnji več kontrasta z dodajanjem sekundarne temnomodre barve. Ob sicer zaščitenih slovenskih športnih barvah, ki jih mora oblikovalec v določenih razmerjih uporabiti, kolekcija tako deluje še bolj samozavestno, športno elegantno, manj kričeče, a še vedno dovolj in predvsem hitro prepoznavno, so pojasnili v OKS-ju.

Murovec: Hit kolekcije bo navijaška majica
Murovec je kot artikel, ki bo verjetno najbolj priljubljen, ob ostalih izstopajočih, kot so bombažna trenirka, jopa s kapuco ali pa dolga bunda za prosti čas, izpostavil posebno navijaško majico, za katero je prepričan, da bo hit kolekcije.

''Kar težko vprašanje; upam, da bo popularen čisto vsak kos. Težko bi izbral samo enega. V poletni kolekciji npr. ogrevalna bombaž trenirka, majica brez rokavov, jopa s kapuco, vse kratke majice, v zimski kolekciji vsekakor dolga bunda za prosti čas (in otvoritev), tanka puhovka in posebna navijaška majica. Slednja bo hit kolekcije!'' je dejal Murovec.

Olimpijske igre so konec marca zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 preložili z letošnjega na naslednje leto. Potekale bodo med 23. julijem in 8. avgustom 2021.