Rodolfo Ezequiel Martinez in Dejan Zavec se bosta v
Rodolfo Ezequiel Martinez in Dejan Zavec se bosta v "Zmajevem gnezdu" udarila za naslov svetovnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Zavec
Dejan Zavec s trenerjem Dirkom Dzemskim in kondicijskim trenerjem Tomijem Jagarincem. Foto: MMC RTV SLO
Zavec in Martinez sta se predstavila
Novinarska konferenca Dejana Zavca in Rodolfa Martineza

"Pripravljen sem odlično, počutim se odlično. Z mislimi sem že pri petkovem dnevu. Martinez je kvaliteten boksar, a moja prednost je fizična moč. Pripravljen sem na 12 rund, kako se bo pa razpletlo, bomo videli v petek. Vsekakor pričakujem veliko navijačev in skupaj bomo ostali na vrhu," je dejal 34-letni Ptujčan, ki mora do četrtkovega tehtanja izgubiti še približno dva kilograma.

"Vedno pred dvobojem še nekoliko zbijam kilograme, tako je tudi tokrat. A še vedno sem zadostil tehtnici in tako bo tudi zdaj," Zavec ne dvomi, da tehtnica ne bo pokazala več kot 66,67 kilograma.

Martinez si Zavca še ni ogledal na delu
29-letni Argentinec težav s preveliko težo nima. Pripravljen je "boksati že danes". Zavčevih dvobojev si ni ogledal, prav tako ni za nasvet vprašal rojaka Jorgeja Mirando, ki je s Slovencem boksal že dvakrat. "Dobro sem razpoložen, dobro se počutim v Sloveniji in upam, da se bo v petek dobro končalo zame. Nisem prepotoval na tisoče kilometrov zaman, prišel sem po naslov prvaka," je optimističen Martinez, ki je v 40 dvobojih slavil 36 zmag.

Na voljo še okoli 4.000 vstopnic
Organizator dvoboja, ki bo v petek v dvorani Tivoli, je pojasnil, da so do zdaj prodali okoli 2.000 vstopnic, še 4.000 po ceni 40 evrov pa jih je na voljo. Pred glavnim obračunom večera, ki se bo predvidoma začel okoli 22.00, bo na vrsti še 5 borb. V eni od njih bo v ring stopil tudi kar 217 cm visoki Nemec Jürgen Frank, ki se bo pomeril s Srbom Dušanom Pašićem. Zavec ne bo edini Slovenec v tivolskem ringu. Dejan Simčič (lahko težka kategorija - do 79,74 kg) bo izzval Nemca Marka Angermanna.

V torek pozno popoldne sta se boksarja v ljubljanskem nakupovalnem središču predstavila še na odprtem treningu za javnost. Nekaj utrinkov si oglejte spodaj.

Zavec in Martinez sta se predstavila
Novinarska konferenca Dejana Zavca in Rodolfa Martineza