Foto: EPA
Foto: EPA

Olimpijska, svetovna in evropska prvakinja iz Slovenije je uspešno potrdila vrnitev v mednarodno tekmovalno areno po poškodbi z uvrstitvijo na oder za zmagovalke. Garnbret je bila zelo zanesljiva v kvalifikacijah in polfinalu. Kot edina se je v finale uvrstila s popolnim izkupičkom devetih osvojenih balvanov po dveh krogih tekmovanja.

V finalu pa ji je tokrat malenkost zmanjkalo za 38. zmago v svetovnem pokalu. Prvi finalni balvan je osvojila v enem poskusu, v drugem pa je nepričakovano ostala brez vrha, potem ko je sredino smeri oziroma cono potrdila v prvem poskusu.

Tudi za tretji balvan je potrebovala štiri poskuse, da je osvojila vrh. V četrtem pa je za potrditev drugega mesta potrebovala en poskus, da je osvojila vrh.

"Prvi balvan mi je šel z lahkoto, pri drugem se mi je malo zataknilo. Pri vrhu nisem našla pravega položaja za vrh. Recimo, da sta mi zmanjkali dve sekundi, da bi zmagala na tekmi," je po tekmi za Televizijo Slovenija dejala Garnbret.

Janja Garnbret zelo zadovoljna z drugim mestom v Pragi

Bertone tokrat boljša v boju za zmago
Tokrat je bila v boju za zmago uspešnejša 18-letna Francozinja Oriane Bertone. Najstnica se je v finale prebila kot šesta in nato prikazala svojo najboljšo predstavo za prvo zmago v konkurenci svetovnega pokala. Dva balvana je osvojila v prvem poskusu, za enega pa je potrebovala dva, kar je bilo ob še eni coni v prvem poskusu na zadnjem balvanu dovolj za najboljši ženski izid finala Prage. Tretje mesto je pripadlo še eni Francozinji Flavy Cohaut.

Izpustila bo naslednjo tekmo v Italiji
Garnbret, ki se je na Češkem uspešno vrnila v mednarodno tekmovalno areno po februarski poškodbi palca na levi nogi, bo izpustila naslednjo tekmo v balvanih konec prihodnjega tedna v Bressanoneju (Brixen) v Italiji. Nastopila pa bo že spet v Avstriji. Innsbruck bo od 14. do 18. junija gostil tekmovanje v balvanih in prvič v tej sezoni v svetovnem pokalu tudi v težavnosti.

Kruder 10., Debevec 11.
V današnjem polfinalu Prage sta nastopili še dve Slovenki. Obe sta krepko izboljšali svoji uvrstitvi iz kvalifikacij. Julija Kruder je tekmovanje končala na desetem mestu, Katja Debevec pa bo Prago zapustila z enajstim dosežkom. Tako Julija Kruder kot Debevec sta dosegli svoji najboljši uvrstitvi v svetovnem pokalu letos. Edini slovenski polfinalist med moškimi Jernej Kruder je v soboto osvojil 18. mesto.

Francoska najstnica Oriane Bertone po zmagi priznala, da je Janja Garnbret razred zase