Janja Garnbret je v Čiamenu osvojila četrto mesto. Foto: EPA
Janja Garnbret je v Čiamenu osvojila četrto mesto. Foto: EPA

Janja Garnbret je z višino 37+ osvojila četrto mesto, Lučka Rakovec, ki je padla na istem gibu, je slovenske nastope v finalu zaokrožila s šestim mestom.

Zmagala je 15-letnica iz Južne Koreje Chae-hyun Seo, ki je s četrto zaporedno zmago tekmo pred koncem osvojila tudi svoj premierni seštevek sezone svetovnega pokala v težavnosti.

Janja ostala pri treh zaporednih skupnih zmagah
Garnbretova, za katero je sanjska sezona, ni nadaljevala niza in ostaja pri treh zaporednih skupnih zmagah v seštevku svetovnega pokala v težavnosti. 20-letnica je sicer letos osvojila svoj premierni seštevek svetovnega pokala v balvanskem plezanju s šestimi zmagami, na svetovnem prvenstvu v Hačiodžiju na Japonskem pa je kot prva na istem prvenstvu postala svetovna prvakinja v treh različnih disciplinah – težavnosti, balvanih in kombinaciji.

Na odru za zmagovalke Korejki in Japonka
V finalu so kar tri plezalke splezale do vrha smeri, mesta na stopničkah pa so si razdelile na podlagi polfinalnih dosežkov. Korejski najstnici je pripadla zmaga, druga je bila Japonka Akijo Noguči, tretja še ena Korejka Zhain Kim. Tretja slovenska polfinalistka Mia Krampl je osvojila 24. mesto.

Kruder in Peharc tekmovanje končala v soboto

Tudi v moškem finalu so vrh osvojili trije tekmovalci, ki so si tako kot ženske razdelili mesta na stopničkah na podlagi polfinala. Med moškimi je slavil Čeh Adam Ondra, drugo in tretje mesto pa sta osvojila tekmovalca iz Japonske Taisei Homma in Tomoa Narasaki. Oba slovenska predstavnika v moški konkurenci Anže Peharc in Jernej Kruder sta tekmovanje končala v soboto v kvalifikacijah na 27. oziroma 31. mestu.