Svetovno prvenstvo v Uzbekistanu se ni začelo po slovenskih željah. Foto: Reuters
Svetovno prvenstvo v Uzbekistanu se ni začelo po slovenskih željah. Foto: Reuters

Maruša Štangar je v kategoriji do 48 kg najprej premagala Izraelko Tamar Malca, v drugem dvoboju pa je morala priznati premoč Turkinji Tugce Beder, ki je slavila s prednostjo vazarija.

"Po eni strani sem lahko zadovoljna, da sem sploh nastopila tukaj in premagala eno nasprotnico ter osvojila 200 novih točk za svetovno lestvico, kar mi bo zanesljivo koristilo. Nisem pa zadovoljna z drugo borbo, lahko bi zmagala, a na žalost še nisem v pravi formi. Glede na vse skupaj pa nisem preveč razočarana," je povedala slovenska tekmovalka.

Ta se je konec pomladi po dolgotrajni poškodbi na tatamije vrnila s kolajno na sredozemskih igrah, po dobrem nadaljevanju pa se je odločila, da poskusi tudi na SP-ju, saj ta nastop sprva ni bil načrtovan. "Manjka mi delček pripravljenosti, zaradi tega pa tudi malo samozavesti in odločenosti," je še dodala.

Po zaslugi vazarija po pol minute je dvoboj proti Davidu Štarklu dobil 21-letni Turek Salih Yildiz, nekdanji mladinski evropski prvak. Slovenski reprezentant se v nadaljevanju dvoboja ni vdal, priboril si je kar nekaj priložnost, a nobene ni dovolj odločno končal, da bi vsaj poravnal izid.

"Tudi trener je rekel, da sem imel pet priložnost za met, a žal se ni izšlo. Naredil sem napako, pobral mi je rokave in naredil vazari. Loviti potem ni enostavno, nato pa mi je zmanjkalo tudi malo sape," je povedal Štarkel.

Štangarjeva in Štarkel hitro s tatamija

SPORED SLOVENSKIH DVOBOJEV

Sobota:
Kaja Kajzer (SLO) – Julia Kowaczyk (POL) do 57 kg
Martin Hojak (SLO) – Wiktor Mrowczynski (POL) do 73 kg

Nedelja:
Andreja Leški (SLO) – Geke van den Berg (NIZ) do 63 kg

Ponedeljek:
Anka Pogačnik (SLO) – Szabine Gercsak (MAD) do 70 kg

Torek:
Patricija Brolih (SLO) – Erdenet-Od Batbayar (MON) do 78 kg

Sreda:
Vito Dragič (SLO) – Vladut Simionescu (ROM) nad 100 kg

Prenos na TV SLO 2 in naši spletni strani od 6. do 12. oktobra ob 13.50.